ARKIVNYHETER

Helt jevnt mellom PEAB og PA

En tett skog av betongpæler bærer overbygningen på Stubberudmyra bru. Ombyggingen av brua blir trolig utført av PEAB eller PA Entreprenør.
En tett skog av betongpæler bærer overbygningen på Stubberudmyra bru. Ombyggingen av brua blir trolig utført av PEAB eller PA Entreprenør. Bilde: Anders Haakonsen
23. mars 2011 - 08:04

Fem anbud kom inn før fristen gikk ut 21. mars. Mesta vil ha 53,545 mill. for jobben. Det holder til en tredjeplass. Nr. fire er Veidekke med et anbud på 55,865 mill. Høyest ligger AF Gruppen med 63,105 mill. Prisnivået er omtrent som ventet.

Stubberudmyra bru ligger i veglinjen på E 6 øst for sentrum, ikke langt fra Furuset. Den er 315 meter lang og nesten 40 meter bred på det bredeste. Brua ble åpnet for trafikk i 1969. Nå har det oppstått betongskader og armeringskorrosjon som må utbedres.

Som navnet avslører, går brua over en myr. Det er ikke noen vanlig bru. Når de vegfarende på E 6 kjører over den, har de ingen følelse av å kjøre på en bru. Høyden over myra er så lav et voksent mennesker så vidt kan gå under brua.

Ikke mindre enn 825 betongpæler bærer overbygningen, som består av ca 1500 prefabrikkerte, trekantede skallelementer i betong. Overbygningen skal bygges helt om, men ementene skal beholdes som underforskaling.

Brua har åtte felt. Under ombyggingen må antall felt halveres i perioder. Innsnevringen blir gjennomført i 7 uker om sommeren i år og neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.