NYHETER

Helt elektrisk styring

ABB-selskapet Ventyx skal oppgradere Skagerak Energis driftssentral.

Ventyx leverer et nytt driftskontrollsystem til Skagerak Energi hvor informasjonssikkerhet og sømløs integrasjon mot andre systemer står øverst på agendaen.
Ventyx leverer et nytt driftskontrollsystem til Skagerak Energi hvor informasjonssikkerhet og sømløs integrasjon mot andre systemer står øverst på agendaen. Bilde: Ventyx
19. mars 2013 - 15:42

Det er siste versjon av Ventyx Network Manager som i løpet av året skal bidra til stabil strømforsyning. Det er et SCADA-system for energi- og produksjonsstyring (EMS/GMS) av kraftproduksjon og strømnett. Systemet skal benyttes til styring og overvåking av både strømnettet og produksjonen.

 

Driftssentralen inneholder leverandørens Industrial Defender, som skal være et av markedets mest komplette programvarepakker innen informasjonssikkerhet. Direktør Arne Sveen i Ventyx forklarer at sikkerhetsløsningen beskytter datasystemene ved å hindre at uvedkommende får adgang, sørger for at driftskritisk informasjon ikke kommer på avveie, eller at systemer blir ødelagt av for eksempel virus.Foruten sanntidsinformasjon om egen kraftproduksjon og tilstanden i strømnettet, byr den nye driftssentralen på sømløs integrasjon av selskapets øvrige informasjonssystemer. Sveen mener det nye kontrollsystemet gjør Skagerak Energi enda bedre rustet til å møte stadig høyere krav til sikker strømforsyning.

 

Skagerak Energi er et regionalt forankret energikonsern med 180 000 nettkunder i Grenland og Vestfold med et forsyningsområde på 3 562 km2.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.