OLJE OG GASS

Helsetilsynet: – Godt nok

Helsetilsynet mener beredskapen er god nok, i lys at endringene i sykehusstruktur.
Helsetilsynet mener beredskapen er god nok, i lys at endringene i sykehusstruktur.
Maiken Ree
23. feb. 2011 - 13:02

Helsetilsynet sier de har kommet med sine innspill til beredskap og omstrukturering av sykehusene i Midt-Norge.

Bakgrunn: – Sykehusendring svekker beredskapen

Tilsynet henviser Teknisk Ukeblad til Fylkeslege i Rogaland, Pål Iden, i saken om beredskap på sokkelen.

– Vi har gitt våre innspill til denne saken, som ellers ble håndtert i Statens Helsetilsyn. Vi har ikke vært ytterligere engasjert i denne, og har følgelig ingen flere kommentarer til saken ut over det vi skrev i april i fjor, sier Iden, og henviser til en epost sendt til Helsetilsynet i fjor.

Her har Helsetilsynet i Trøndelag og Rogaland kommentert endringene i sykehusstrukturen i Helse Midt-Norge.

– Grundige vurderinger

I brevet heter det:

“Helsetilsynet kjenner til at Helse Midt-Norge RHF har gjort grundige vurderinger i forkant av forslagene i strategien. Det framkommer av denne vurderingen at de fleste medisinske oppdrag fra offshore virksomheten dreier seg om indremedisinske tilstander og her vil det fortsatt være beredskap i Kristiansund.”

“Antallet kirurgiske skader hvor det er stort behov for rask transport til sykehus dreier seg om et svært lite antall per år. Om disse må transporteres til St. Olavs Hospital HF i Trondheim, vurderes ikke som risikofylt i og med at kompetansen og vaktberedskapen ved dette sykehuset er høyere. En situasjon hvor det foreligger en alvorlig kirurgisk skade og det ikke er mulig med helikoptertransport vil foreligge svært sjelden. Helsetilsynet i Sør-Trøndelag har ikke vurdert denne situasjonen i forhold til transporttid og risiko.”

– Liten tidsforskjell

Videre heter det:

Ved alvorlige skader som trenger rask transport til kirurgisk behandling, vil kravene til evakueringskjeden på Haltenbanken, altså helseberedskapen på sokkelen, i prinsippet være det samme enten pasienten skal fraktes til Kristiansund, Molde eller Trondheim.

Tidsforskjellene det her er snakk om når det gjelder helikoptertransport vil ikke være avgjørende for hvordan redningskjeden må innrettes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.