DATATELE

Helse-IT for 600 millioner

SPARER: Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS) er et selskap som samordner innkjøp for helseforetakene i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO
SPARER: Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS) er et selskap som samordner innkjøp for helseforetakene i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO

Samordner innkjøp

  • Helseforetakenes Innkjøpsservice AS (HINAS) er et selskap som samordner innkjøp for helseforetakene i Norge.
  • Selskapet driver med rådgivning og kompetanseutvikling innen innkjøp for hele helsesektoren.
  • Ved å samordne sine innkjøp gjennom HINAS, kan sykehusene og helseforetakene gjøre de riktige innkjøpene til riktig tid og kvalitet.
  • Det er beregnet at helseforetakene i Norge vil spare betydelig ved å organisere innkjøpene sine gjennom HINAS.
  • Helseforetakenes Innkjøpsservice er et aksjeselskap som eies av de fem regionale helseforetakene i Norge.
  • Selskapet har kontor i Vadsø i Finnmark, og ble etablert som et ledd i sykehusreformen januar 2002.

Avtalene har en samlet verdi på hele 600 millioner kroner.

Alle leverandørene ble rangert av Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS).

Ementor gikk til topps i denne rangeringen, hevder Ementor-direktør Steinar Sønsterby:

- Derfor har vi stor tro på at vi vil klare å ta en større andel enn de to andre leverandørene, sier Sønsterbye til Finansavisen.

For HPs del har avtalen en estimert kontraktsverdi på 130-160 millioner kroner per år. I tillegg omfatter avtalen en opsjon for uttak av konsulenttjenester.

Vil spare mye

Det er beregnet at helseforetakene i Norge vil spare betydelig ved å organisere innkjøpene sine gjennom HINAS og at avtalen som nå er inngått for alle helseforetak i regionene Helse Vest, Helst Midt-Norge og Helse Nord skal bidra til dette.

- HINAS er fornøyd med å ha fått profesjonelle leverandører med på denne avtalen. Avtalen vil sikre Helseforetakene utstyr med riktig kvalitet til lave priser over hele avtalens løpetid. Dette er ventet å gi helsevesenet store besparelser på IT-anskaffelser sier prosjektleder Trond Skorstad hos HINAS.

Viktig avtale

- Dette er en viktig avtale som gir oss mulighet til å bidra ytterligere innenfor helse som er et av våre definerte vekstområder. Vi har allerede betydelige leveranser i denne sektoren, med blant annet IKT-entreprisene sammen med Telenor til Helsebygg Midt-Norge (nye St. Olavs hospital) og nye Akershus Universitetssykehus (nye AHUS), sier HPs leder for Offentlig sektor, Bjørn Myrvold.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.