DATATELE

Helse-IT for 600 millioner

Trond Heggelund
4. des. 2006 - 14:30
Vis mer

Avtalene har en samlet verdi på hele 600 millioner kroner.

Alle leverandørene ble rangert av Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS).

Ementor gikk til topps i denne rangeringen, hevder Ementor-direktør Steinar Sønsterby:

- Derfor har vi stor tro på at vi vil klare å ta en større andel enn de to andre leverandørene, sier Sønsterbye til Finansavisen.

For HPs del har avtalen en estimert kontraktsverdi på 130-160 millioner kroner per år. I tillegg omfatter avtalen en opsjon for uttak av konsulenttjenester.

Vil spare mye

Det er beregnet at helseforetakene i Norge vil spare betydelig ved å organisere innkjøpene sine gjennom HINAS og at avtalen som nå er inngått for alle helseforetak i regionene Helse Vest, Helst Midt-Norge og Helse Nord skal bidra til dette.

- HINAS er fornøyd med å ha fått profesjonelle leverandører med på denne avtalen. Avtalen vil sikre Helseforetakene utstyr med riktig kvalitet til lave priser over hele avtalens løpetid. Dette er ventet å gi helsevesenet store besparelser på IT-anskaffelser sier prosjektleder Trond Skorstad hos HINAS.

Viktig avtale

- Dette er en viktig avtale som gir oss mulighet til å bidra ytterligere innenfor helse som er et av våre definerte vekstområder. Vi har allerede betydelige leveranser i denne sektoren, med blant annet IKT-entreprisene sammen med Telenor til Helsebygg Midt-Norge (nye St. Olavs hospital) og nye Akershus Universitetssykehus (nye AHUS), sier HPs leder for Offentlig sektor, Bjørn Myrvold.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.