PRODUKTNYHETER

Heloverhalt DAK-verktøy

- Med denne versjonen bringer vi modellering et skritt videre, sier Jan-Erik Iversen i ProNor, en av de to forhandlerne som selger SolidWorks i Norge.

Den entusiastiske ProNor-sjefen ligger, med sine med rundt 400 solgte lisenser, et lite hestehode foran konkurrenten Micad. Iversen tror den nye versjonen vil øke salget enda mer. Planen er å øke ProNors stab, som i dag teller åtte. Da vil selskapet opprette kontorer både i Trondheim og Bergen.

En nylig inngått avtale som gjør ProNor til forhandler av Cosmos programmer for styrkeberegning, ventes også å gi fremgang. Cosmos er riktignok et frittstående program som kan kjøres mot de fleste DAK-programmer. En spesiell utgave, Cosmos/Works, er helt sømløst integrert med SolidWorks.

SolidWorks 2001Plus heter den nye versjonen av DAK-programmet, som er den 10. versjon av SolidWorks. Den skal gjøre det mulig for brukerne å arbeide enda raskere og med mindre feil. Mer enn 150 nyheter finnes i det heloverhalte DAK-programmet, og svært mange av nyhetene er kommet etter ønsker fra eksisterende brukere av SolidWorks.

En av funksjonene gjør det enkelt å lage en 3D modell ut fra data i 2D. Også flatemodelleringen er forbedret. Musestyrte funksjoner og kommandoer gir færre trinn i designprosessen uten å gå veien gjennom en rekke dialogbokser.

I denne ny versjonen er behandlingen av undersammenstillinger blitt bedre og medfører økt hastighet. Funksjonen kan settes automatisk eller manuelt. Også simulering av bevegelig deler er bedret, og programmet hjelper til for å gjøre de nødvendige tilpasninger.

(kas)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.