OLJE OG GASS

Helge Lund: – Vi skal vokse

14. jan. 2009 - 08:41

Det er hovedbudskapet til konsernsjef Helge Lund når han på strategioppdateringen i London i dag legger fram nye prognoser for selskapets olje- og gassproduksjon, investeringer og leteaktivitet i 2009.

Nådde produksjonsmålet

Ambisjonen om en egenproduksjon på 2,2 millioner fat oljeekvivalenter (foe) i 2012 står ved lag.

– Vi har foretatt investeringer i 2008 som styrker grunnlaget for den langsiktige produksjonsveksten. Samtidig gjør uroen i markedene det fornuftig å prioritere strammere i deler av prosjektporteføljen. I sum har vi valgt å opprettholde vår vekst- og produksjonsprognose for 2012, sier Helge Lund i en børsmelding i forkant av presentasjonen.

StatoilHydro bekrefter i dag de nådde målet på 1,9 millioner foe per dag for 2008. Selskapet anslår at egenproduksjonen skal øke til 1,95 millioner foe daglig i 2009.

Investerer og leter mindre

Investeringene i 2008, inklusive oppkjøp, anslås til 16 milliarder USD. De går ned i år når StatoilHydro regner med å investere rundt 13,5 milliarder dollar.

Letekostnadene skal reduseres med 400 millioner dollar: Kostnadene i 2009 anslås til om lag 2,7 milliarder USD. Det planlegges ferdigstillelse av 65-70 letebrønner i løpet av året. Letekostnadene i 2008 anslås til 3,1 milliarder USD.

Skal tåle lavere oljepriser

– StatoilHydro er godt rustet til å komme gjennom en periode preget av usikkerhet i verdensøkonomien. Vi har en sterk industriell plattform, en solid finansiell posisjon og en robust og fleksibel prosjektportefølje. Vi justerer farten men endrer ikke kurs, understreker Lund.

Han sier at selskapet er forberedt på at oljeprisen kan svinge sterkt rundt et relativt lavt nivå på kort og mellomlang sikt.

– Vi har beredskap for at den i perioder kan bli vesentlig lavere enn i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.