OLJE OG GASS

Helge Lund fikk ærespris

Helge Lund har blitt tildelt Oslofjord Offshore Forum sin ærespris for godt lederskap.
Helge Lund har blitt tildelt Oslofjord Offshore Forum sin ærespris for godt lederskap. Bilde: NTB scanpix
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
10. okt. 2013 - 16:13

Helge Lund ble i dag tildelt en ærespris for «distinguished leadership» på Oslofjord Offshore Forum for hans håndtering av In Amenas-terroren.

Det var styreleder og politiker Leif Frode Onarheim som annonserte prisvinneren på arrangementet i Bærum i dag.

På netthinnen

– Æresprisen for 2013 tildeles Helge Lund, med bakgrunn i det lederskap han viste i forbindelse med gisselkrisen i In Amenas i januar i år. Jeg tror alle har på netthinnen hvordan Helge Lund sa de riktige tingene og hele tiden hadde fokus på hvordan man skulle sørge for at alle som var direkte berørt, samt opinionen fikk informasjon, og vise at dette er noe som virkelig blir tatt alvorlig, fortalte Onarheim i dag.

Han forklarte at siden dette er første gang prisen deles ut, har det ikke vært en dedikert priskomite.

– Det skal det bli etter hvert. Men nå har komiteen bestått av styret, forklarte Onarheim.

– Stolt av Helge Lund

Helge Lund selv var på reise da prisen ble delt ut. Men prisen ble mottatt av Statoils direktør for Eurasia, Midtøsten og Asia, Torgeir Kydland.

– Det er hyggelig å få denne prisen etter den forferdelige tragedien. Helge Lund hilser mye, og jeg lover å overbringe ham prisen. Siden jeg ikke er Helge Lund, kan jeg si at jeg er stolt av hvordan han håndterte dette, sa Kydland da han tok i mot prisen.

– Det er hyggelig å få denne prisen etter den forferdelige tragedien. Helge Lund hilser mye, og jeg lover å overbringe ham prisen. Siden jeg ikke er Helge Lund, kan jeg si at jeg er stolt av hvordan han håndterte dette, sa Kydland da han tok i mot prisen.Torgeir Kydland tok imot prisen på vegne av Helge Lund. Til høyre; Leif Frode Onarheim. Lars Taraldsen

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.