Heilo var tørr

Aker Barents borer på Heilo-prospektet, som så langt har vært tørt.
Aker Barents borer på Heilo-prospektet, som så langt har vært tørt. (Bilde: Anders J. Steensen)

Partner i Heilo-prospektet, North Energy, melder at de ikke har støtt på hydrokarboner under boringen i Barentshavet. Riggen “Aker Barents” har avsluttet boringen av de to viktigste reservoarene, samt en av de sekundære mål i PL 530.

Her er de mest spennende brønnene

Det var knyttet store forventninger til Heilo-prospektet, som North Energy kalte “diamanten”. Ressursestimatet for prospektet var 200 millioner fat oljeekvivalenter.

Fortsetter boringen

Ifølge en pressemelding vil partnerne i Heilo-prospektet nå fortsette med boring til planlagt dybde i Havert-formasjonen, for å avdekke mulige dypere mål.

Det varsles også om at en pressemelding vil bli sendt ut av Oljedirektoratet når brønnoperasjonen er endelig gjennomført.

Videre til Zappfe

Etter boringen av Heilo skal riggen videre til PL 518 i Barentshavet for å bore Zappfe-prospektet. Zappfe er operert av Dong, North Energy, Front Exploration og Valiant.

GdF Suez er operatør på Heilo med 30 prosent andel. Partnere er North Energy (20 prosent), Rocksource (20 prosent), Front Exploration (20 prosent) og Repsol Exploration Norge (10 prosent).

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå