IT

Hedret og sparket

Datatilsynets direktør Georg Apenes ble ekskludert fra politikken og tildelt Rosing-Akademiets Hederspris på samme kveld.
Datatilsynets direktør Georg Apenes ble ekskludert fra politikken og tildelt Rosing-Akademiets Hederspris på samme kveld. Bilde: Espen Zachariassen
Per Erlien Dalløkken
18. nov. 2008 - 07:24

Det ble en variert aften for Datatilsynets direktør.

– Overskygger ikke gleden

Mens Georg Apenes var hos Dataforeningens utdeling av Rosingprisene for å bli tildelt selveste hedersprisen, ble han omtalt i mindre rosende ordelag hjemme i partilaget sitt Fredrikstad Høyre.

Der ble han ekskludert fra partiet etter et ekstraordinært styremøte. Årsaken var at han hadde stemplet stortingsrepresentant Martin Engeset som udugelig og inkompetent.

– Jeg satt veldig pris på hedersprisen. Gleden over den overskygges ikke av at jeg har blitt ekskludert fra Fredrikstad Høyre, sier han til Dagbladet.no .

Trenger et godt tilsyn

Dataforeningens jury mener Apenes er en viktig mann i vår tid med utfordringer med identitetstyverier og debatten rundt innføring av EUs datalagringsdirektiv i Norge.

– Der framstår vi alle som skyldige inntil det motsatte er bevist. Apenest framstår alltid som veloverveid og velformulert og nyter stor tillit hos det norske folk. Mer en noen gang er det viktig med et velfungerende Datatilsyn med en tydelig og prinsippfast leder som vokter en god personvernlov i Norge, heter det i begrunnelsen .

Apenes angriper justisministeren

Les mer om: