NYHETSBREV

Heder for utviklingen av skumasfalt

Veidekke Industris tekniske stab er tildelt Veidekkes Miljøpris for sin utvikling av lavtemperaturasfalt.

Veidekkes konsernsjef Arne Giske flankert av vinnerne ved Lillian Uthus Mathisen og Olle R. Larsen.
Veidekkes konsernsjef Arne Giske flankert av vinnerne ved Lillian Uthus Mathisen og Olle R. Larsen.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. okt. 2014 - 08:26

Teknologien utviklet de sammen med Shell i perioden 1996 - 2000 , som  bidrar til reduksjon av CO2-utslippene og energiforbruket fra asfaltproduk­sjon med opptil 30 prosent. Nå er bruken av teknologien sterkt økende i Norge.

Miljøprisen er Veidekkes interne pris og tildeles en enhet, en gruppe eller et prosjekt som viser et spesielt engasjement innenfor miljø. Veidekke har en ambisjon om å være en ledende aktør i vår bransje innenfor reduksjon av klimagassutslipp og ivaretakelse av miljø ved å være best på miljø i praksis. Juryen har gitt følgende begrunnelse for valg av vinneren:

 

En løsning for hele verden

-Kandidaten har bidratt til en langsiktig og bærekraftig løsning utover landegrensene. Prosessen med Warm Asfalt Mix ble utviklet av Veidekke Asfalt og Shell i perioden 1996 - 2000 basert på Veidekke Asfalt's skumteknologi. WAM Foam prosessen tillater en temperatursenking i asfaltproduksjon på 40-50°C kun med hjelp av små mengder vann.

Veidekke Industri har gjennom omfattende publisering og tilrettelegging for studiebesøk i Norge bidratt til at en global asfaltbransje nå er i full gang med å utvikle og ta i bruk ressurs- og miljøvennlige metoder for lavtemperaturproduksjon av asfalt. I dag produserer 14 av Veidekkes asfaltverk lavtemperaturasfalt og i Norge utgjør en samlet tonnasje ca 10 prosent, heter det i begrunnelsen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.