INDUSTRI

Havbruksnæringen avventer russisk importforbud

Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening vet lite.

6. aug. 2014 - 19:54

 

Toppledelsen i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) vet ennå ikke om Russlands varslede mottiltak mot vestlige sanksjoner vil få konsekvenser for norsk sjømateksport

Ledelsen i FHL var onsdag kveld samlet til en kort telefonkonferanse for å vurdere situasjonen etter at Russland tidligere samme dag varslet at landet innfører importforbud for en rekke mat- og landbruksvarer fra vestlige land.

Forbudet gjelder land som har innført sanksjoner mot Russland på grunn av situasjonen i Ukraina. Det inkluderer Norge, EU-landene og USA.

– Vi er foreløpig bare orientert gjennom en melding fra det russiske nyhetsbyrået Interfax. Slik vi leser meldingen, vil russiske myndigheter ta hensyn til russiske forbrukere når listen over mottiltak skal utarbeides. Dermed er det et høyst åpent spørsmål om norsk sjømat vil bli berørt, sier direktør for markedsadgang i FHL, Trond Davidsen til NTB.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere før FHL har skaffet seg mer kunnskap om mottiltakene. Det vil de gjøre gjennom den norske ambassaden i Moskva, sier han.

Etter det NTB erfarer, har vurderingen i foreningen lenge vært at norsk sjømateksport til Russland neppe vil være mest utsatt ved eventuelle russiske motsanksjoner, rett og slett fordi Russland er avhengig av å importere norsk sjømat.

Les også:

INNSIKT: Slik skal fiskefôret bli bedre

Superkjøling holder laksen fersk lenger

Nå skal oppdrettere DNA-registrere laksen sin  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.