TRAFIKK OG ITS

Havarikommisjonen vil trolig åpne full undersøkelse etter bilulykken der fem personer mistet livet på Rjukan

Bilen havnet i en fjellvegg ved en 180 grader sving. 

Statens havarikommisjon for transport vurderer å iverksette full undersøkelse av ulykken i Rjukan søndag der fem personer omkom.
Statens havarikommisjon for transport vurderer å iverksette full undersøkelse av ulykken i Rjukan søndag der fem personer omkom. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
NTB
3. sep. 2018 - 12:49

– Vi har engasjert oss i saken på den måten at vi reiste til dette stedet på søndag. Vi gjør en del undersøkelser og vil fortløpende vurdere om vi vil åpne full undersøkelse, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i veiavdelingen i Statens havarikommisjon for transport til NTB.

Alvorlig

– Bakgrunnen for at vi vurderer å åpne full undersøkelse er alvorlighetsgraden. Det er heldigvis sjelden at fem personer omkommer i en trafikkulykke, og vi mener vi har et oppdrag om å følge opp det spesielt, sier Mellum.

Han sier de nå jobber med å samle inn informasjon om ulykken. En beslutning om undersøkelse blir trolig tatt raskt.

Spesielle forhold

– Vårt hovedmål er å se på læringspotensial. Det er mye som tyder på at det er flere spesielle forhold her. Dette blir vurdert fortløpende, men beslutningen vil bli tatt ganske raskt, sier Mellum.

– Vi har tre personer der i dag, men jeg kjenner ikke alle detaljer. Vi må ta en oppsummering i løpet av dagen, sier Mellum.

Det var tre kvinner og to menn som omkom i ulykken som skjedde søndag. Alle er i 50 og 60-årene, og de mistet livet da bilen de satt i havnet i en fjellvegg i en 180 grader skarp venstresving på fylkesvei 651. 

LES OGSÅ: 30 personer døde i sommertrafikken

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.