TRAFIKKULYKKER

Havarikommisjonen gransker nok en ulykke på E18 ved Arendal

Statens havarikommisjon for transport har iverksatt en ny undersøkelse etter nok en ulykke på nye E18. Den skjedde 4. mars i år ved Torsbuåstunnelen i Arendal.

Illustrasjonsbilde fra trafikkkaos i Kristiansand tidligere i vinter.
Illustrasjonsbilde fra trafikkkaos i Kristiansand tidligere i vinter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Av: Thor Søndenaa
18. mars 2021 - 08:30

En ledsager i en ambulanse fikk kritiske skader etter at ambulansen ble påkjørt bakfra av et vogntog. Dette skjedde i forbindelse med en utrykning til brann i et annet vogntog som sto på stedet. Ambulansen kjørte med blålys på.

Undersøkelsen vil klarlegge hendelsesforløpet og søke å avdekke hva som førte til at påkjøringen kunne skje. Førernes valg og handlinger vil bli undersøkt og sett i sammenheng med veiforholdene på stedet. Det vil også bli undersøkt om det er forhold i ambulansen som kan ha påvirket skadeomfanget, heter det på havarikommisjonens hjemmesider.

E18 vestover gjennom Sandvika i Bærum ble skrotet av dagens regjering i den kommende transportplanen.
Les også

E18 Vestkorridoren: Vil ha omstridt milliardvei tilbake i transportplanen

Den andre ulykken på samme sted

Ulykken skjedde på samme sted hvor en person omkom etter å ha blitt truffet av en personbil den 29. mai 2020. En lastebil med semitilhenger på veg nordover på E18 fikk problemer med lastsikringen og stanset på vegskulderen rett nord for Torsbuåstunnelen. Føreren hadde gått ut og befant seg i veibanen utenfor vogntoget da han ble påkjørt.

Havarikommisjonen har fortsatt denne saken under behandling. Det tidkrevende arbeidet med å hente ut og evaluere registrerte data fra personbilen, en Tesla, er en av årsakene til at saken fortsatt ikke er ferdigbehandlet.

Nesoddbåten krasjet med kaianlegget på Nesodden onsdag kveld.
Les også

Undersøker kaikrasj: – Fartøyet er på verksted og kaien må repareres

Vil peke på punkter som kan forbedres

Ulykkesstedet ligger på den nybygde E18 mellom Arendal og Tvedestrand. Den firefelts motorveien var Nye Veiers første prosjekt og ble åpnet på forsommeren 2019.

– Vi håper vi skal kunne peke på punkter som kan forbedres, på den måten at vi tar lærdom av det som var tilfellet her, slik at det kanskje kan unngås ved senere anledninger. Ved at man kan gjøre endringer eller forbedringer teknisk eller organisatorisk, eller kanskje på regelverksiden, sier avdelingsdirektør for Vegavdelingen i Statens havarikommisjon for transport, Rolf Mellum, til NRK Sørlandet.

6. mai innførte Statens vegvesen et midlertidig forbud mot elbiler i kollektivfeltene på riks- og europaveiene i Oslo og Akershus. Det har ført til lange køer på E18 Vestkorridoren, som vist på bildet.
Les også

Kollektivfelt ble stengt for elbiler – Ap krever penger til mer buss

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.