ENERGI

Havarikommisjonen får amerikansk hjelp etter helikopterulykken

Eksperter fra USA skal bistå Havarikommisjonen i undersøkelsene av helikopteret som havarerte utenfor Bergen tidligere denne uken.

Helikopteret som havarerte onsdag kveld, ble lørdag hevet opp fra flere hundre meters dyp.
Helikopteret som havarerte onsdag kveld, ble lørdag hevet opp fra flere hundre meters dyp. Foto: Statens havarikommisjon/NTB
3. mars 2024 - 11:30

To amerikanske eksperter er på vei til Norge for å bistå i undersøkelsene, opplyser avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen til NRK.

– Disse to personene blir så med oss til England, hvor ferdsskriveren fra helikopteret skal analyseres, sier Halvorsen.

Han mener etterforskningen har et godt utgangspunkt for å få svar på hva som skjedde da helikopteret havarerte i havet utenfor Bergen onsdag kveld.

– Dette med tanke på den ekspertisen vi nå får, samt vitnesbyrd fra overlevende og det faktum at vraket er relativt intakt. Selve nøkkelen ligger i ferdsskriveren som vi håper kan gi gode svar, sier Halvorsen.

61 år gamle Reidun Hestetun mistet livet i ulykken. I tillegg ble de fem andre om bord sendt til sykehus etter å ha blitt hentet opp av sjøen.

Ulykkeshelikoptetert Sikorsky 92A ble funnet av Kystvakten på 220 meters dyp. Solstad-skipet Normand Ocean fikk heist det på dekk og fraktet til Haakonsvern. Skal fraktes til SHKs hangar på Lillestrøm for nærmere gransking.
Les også

Helikopterulykken: Har hentet ut data fra ferdsskriveren

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.