ARKIVNYHETER

Hauges nye EU-jobb

CO2-NEGATIV: Som styremedlem i EUs biodrivstoffplattform vil Frederic Hauge koble CO2-lagring med biodrivstoff. Det er mulig å fange mer CO2 enn man slipper ut, sa Hauge under presentasjonen av "En helhetlig klimamelding" nylig.
CO2-NEGATIV: Som styremedlem i EUs biodrivstoffplattform vil Frederic Hauge koble CO2-lagring med biodrivstoff. Det er mulig å fange mer CO2 enn man slipper ut, sa Hauge under presentasjonen av "En helhetlig klimamelding" nylig. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Kjetil Malkenes Hovland
29. mai 2009 - 12:09

Bellona-sjef Frederic Hauge har fått nok et prestisjetungt EU-oppdrag innen energi og klima.

Hauge blir styremedlem i EUs biobrenselplattform, i tillegg til styrevervet han har fra før i EUs teknologiplattform for CO 2-håndtering.

– Vi får nå igjen for at Bellona over mange år har gått i bresjen og tenkt nytt når det gjelder løsningsorientert miljøkamp. Vår kompetanse er etterspurt, sier Hauge i en pressemelding.

CO2-håndtering og biodrivstoff

Det er EU-kommisjonen og europeisk biobrenselindustri som i samarbeid velger ut de 12 styremedlemmene i biobrenselplattformen. EU satte av 300 millioner CO 2-kvoter som skal brukes på CO 2-håndtering og bioprodukter i forbindelse med EUs klimapakke.

Hauge ønsker å bruke EU-vervene til å koble CO 2-håndtering og biobrensel.

– Det er et stort miljøpotensial i å brenne bioenergi sammen med kull, kombinert med CO 2-håndtering, sier Hauge.

Kan bli CO2-negativ

Bellona tror man kan klare å fange mer CO 2 enn man slipper ut: Et CO 2-negativt Norge

Dersom man kombinerer biobrensel og CO 2-håndtering, og støtter seg på forskning fra blant andre NASAs James Hansen, er dette mulig, tror Hauge og Bellona.

Hauge deltok sammen med blant annet EUs energikommissær Andris Piebalgs på regjeringens konferanse for CO 2-håndtering i Bergen.

– Vi ønsker å få med dem som har mest kompetanse, og innenfor CO 2-håndtering og bioenergi er Bellona blant verdens ledende. Da betyr det ikke noe for oss at de sitter i et lite land utenfor EU, sa Piebalgs talsmann til VG.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.