SAMFUNNPOLITIKK

Hastejakt på styrekvinner

Det begynner nå virkelig å haste for ASA-selskapene som ennå ikke oppfyller lovens krav til kvinnerepresentasjon i styrene.
Det begynner nå virkelig å haste for ASA-selskapene som ennå ikke oppfyller lovens krav til kvinnerepresentasjon i styrene. Bilde: Scanpix
14. jan. 2008 - 12:36

De 77 allmennaksjeselskapene som fortsatt ikke har 40 prosent kvinnerepresentasjon i styret mottar nå hvert sitt varslingsbrev i posten.

Offentliggjøres

Der går det fram at de får en frist på én måned. Når fristen går ut, skal navnene på likestillingssinkene offentliggjøres. Deretter overtar tingretten etter nye fire uker dersom pålegget ikke følges.

Offentliggjøringen av navn skjer i henhold til allmennaksjeloven og følger vanlig praksis hos Brønnøysundregistrene.

De selskapene som fortsatt ikke tilfredsstiller lovens krav om kjønnsbalanse i styret om en måned, får beskjed om vilkårene for tvangsavvikling er til stede. Dette skjer på vanlig måte blant annet med kunngjøringer i pressen.

Har fått opp tempoet

Ifølge SSB har 22 prosent av selskapene ikke oppfylt lovens krav.

Imidlertid har Foretaksregisteret oppdaterte tall som tyder på at mange selskaper nå har skjønt at det haster.

– Etter å ha behandlet meldingene fra årsskiftet og fram til i dag, er det nå 16,3 prosent av selskapene som mangler kjønnsbalanse. En nedgang på fem-seks prosentpoeng på så kort tid, viser at mange nå har fått opp tempoet, sier underdirektør Øyvind Vågan til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.