E18 VESTKORRIDOREN

Hareide vil ikke betale for Fornebubanen før Viken har E18-garantien på plass

Regjeringen holder fast ved at Oslo og Viken må garantere for E18-prosjektet for at staten skal betale sin del av Fornebubanen.

Hareide har bestemt seg: Sørger ikke Viken for lånegaranti til ombyggingen av E18 i Bærum og Asker, vil ikke samferdselsdepartementet betale noe for Fornebubanen.
Hareide har bestemt seg: Sørger ikke Viken for lånegaranti til ombyggingen av E18 i Bærum og Asker, vil ikke samferdselsdepartementet betale noe for Fornebubanen. Foto: Statens vegvesen
2. juli 2020 - 12:47

Striden om samferdselsutbyggingen vest for Oslo tilspisser seg.

Oslo kommune og Viken fylkeskommune inngikk onsdag kontrakter med dem som skal bygge den nye T-banen til Fornebu, ifølge Dagsavisen. De hadde da bedt samferdselsminister Knut Arild Hareide om en avklaring innen tirsdag kveld om regjeringens støtte til prosjektet.

– Da det ikke kom noe svar, anser vi at vi har fått det vi trenger for å gå videre, sier Oslos byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad (MDG), til Dagsavisen.

Svaret kom imidlertid torsdag. I et brev sendt til byrådet, som NTB har fått tilgang til, svarer Hareide at et lokalt vedtak om en lånegaranti til E18-utbyggingen er en forutsetning for at regjeringen kan støtte Fornebubanen.

– Det er nå opp til lokale parter å stille en nødvendig lånegaranti for E18-prosjektet, slik at dette kan realiseres. Staten står ved sine forpliktelser. Nøkkelen til å få realisert Fornebubanen ligger derfor nå hos lokale myndigheter, skriver Hareide i sitt brev.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.