E18 RUGTVEDT-DØRDAL

Hareide åpnet «verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass»

I dag åpnet samferdselsminister Knut Arild Hareide døgnhvileplassen ved Langrønningen i Bamble. Dermed er E18 mellom Rugtvedt og Dørdal i Telemark og Vestfold fylke komplett.

Administerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland sammen med samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Administerende direktør i Nye Veier, Anette Aanesland sammen med samferdselsminister Knut Arild Hareide. Foto: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. juli 2020 - 10:01

– Dette er verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass. Det at vi får døgnhvileplasser den beste trafikksikkerheten vi kan få. Lademuligheter er klimavennlig og godt for miljøet, trakk samferdselsminister Knut Arild Hareide frem i åpningstalen.

- Dette er verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass, hilset samferdselsminister Knut Arild Hareide i forbindelse med åpningen av Langrønningen døgnhvileplass og veiserviceanlegg. <i>Foto:  Nye Veier</i>
- Dette er verdens mest moderne veiserviceanlegg og døgnhvileplass, hilset samferdselsminister Knut Arild Hareide i forbindelse med åpningen av Langrønningen døgnhvileplass og veiserviceanlegg. Foto:  Nye Veier

Anlegget som skal driftes av Cirke K er konstruert for å skille tungtrafikk og myke trafikanter.

Døgnhvileplassene får egen inn- og utkjøring, og turbusser får en egen lomme utenfor innkjøringen. Dette sikrer gode trafikkforhold for gjestende busser og kort avstand inn til butikken for passasjerene.

I utarbeidelsen av anlegget er det lagt vekt på å gi god og sikker logistikk for alle trafikantene. Inne på forplassen blir det tilbud om flytende drivstoff og en stor ladepark for å sikre kunder med elektriske kjøretøy lading når de trenger det.

Inne på anlegget er det en egen avdeling for yrkessjåførene, Truckers Club, med tilgang til dusj og toalett og en stor sitteavdeling.

Mange til stede da døgnhvileplassen og veiserviceanlegget på Langrønningen ble offisiellt åpnet 3. juli. <i>Foto:  Nye Veier</i>
Mange til stede da døgnhvileplassen og veiserviceanlegget på Langrønningen ble offisiellt åpnet 3. juli. Foto:  Nye Veier

– Med åpningen av døgnhvileplass og veiserviceanlegg her på Langrønningen, så har Nye Veier nå levert et komplett og moderne, trafikksikkert veianlegg. Døgnhvileplassen er lagd med tanke på fremtiden. Vi hører i dag at det er 23 kjøretøy som har stått her siste døgn. Kapasiteten er 25 plasser i dag, men vi har bygd dette fleksibelt og dette kan utvides. Så vil denne også kunne fungere godt i et samvirke med vårt neste anlegg som kommer på Grenstøl litt lengre syd. For uthvilte sjåfører det er viktig for trafikksikkerhet, sa Anette Aanesland, administrerende direktør i Nye Veier.

Strekningen E18 Rugtvet – Dørdal ble åpnet 2. desember i fjor. Det blir to døgnhvileplasser og veiserviceanlegg på E18 mellom Bamble og Arendal.

Nye Veier har inngått avtale med St1 om etablering av tilsvarende anlegg ved Grenstøl i Tvedestrand. Arbeidene med etableringen av døgnhvileplassen og bensinstasjonen på Grenstøl er godt i gang.

Kartet viser sikringsnivået (Marsec) som gjelder nå. For sørlige Rødehavet, inklusive Bab el Mandeb, gjelder Marsec #3 og Marsec #2 for Adenbukta.
Les også

Norge mener situasjonen har blitt enda verre – bilskipsrederier dropper Rødehavet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.