TERRORANGREPENE

Hardt arbeid venter kommisjonen

KLAR: Leder av 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv, innledet møtet da kommisjonen hadde sitt første møte på Gardermoen torsdag. Kommisjonen skal granske alle sider ved terroraksjonen i Oslo og på Utøya som ble begått av Anders Behring Breivik.
KLAR: Leder av 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv, innledet møtet da kommisjonen hadde sitt første møte på Gardermoen torsdag. Kommisjonen skal granske alle sider ved terroraksjonen i Oslo og på Utøya som ble begått av Anders Behring Breivik. Bilde: Scanpix
18. aug. 2011 - 11:24

I et stort, nakent møterom på et flyplasshotell på Gardermoen møttes de ti medlemmene for første gang torsdag morgen.

– Vi har et veldig tungt og krevende arbeid foran oss. Samtidig er det mitt mål at vi som er her skal se på dette som en givende tid, og at vi har fått privilegiet å være i denne kommisjonen, åpnet Gjørv til medlemmene.

Les også: – Fakta skal på bordet

Må forstå mandatet

Det første møtet skal, ifølge lederen, først om fremst handle om å avklare habilitet og sette seg grundig inn i mandatet fra regjeringen. Gjørv poengterte at oppdraget for kommisjonen skal være å samle informasjon og sidene rundt terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli slik at samfunnet kan trekke lærdom av hva som skjedde.

– Vi må være sikre på at vi forstår mandatet til bunns. Det er også viktig å huske på at dette ikke bare dreier seg om noen samfunnsmessige begivenheter, men også om et veldig stort antall enkeltskjebner, sa Gjørv videre.

Lover åpenhet

Til pressen sa Gjørv at det innledningsvis vil bli lite nytt om det konkrete arbeidet, men at det vil bli arbeidet grundig med å planlegge og legge rammene for kommisjonens videre arbeid.

Hun lovet imidlertid åpenhet og en orientering om den første dagens arbeid torsdag kveld.

TUs dekning av 22. juli-angrepene er samlet her.

Leder av 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv (Midten), innledet møtet da kommisjonen hadde sitt første møte på Gardermoen torsdag. Kommisjonens skal granske granske alle sider ved terroraksjonen i Oslo og på Utøya som ble begått av Anders Behring Breivik. Til venstre komitemedlem Stefan Gerkman Anders Enger og Karin Straume. Høyre side; Hanne Bech Hansen, Ragnar Auglend, Linda Motrøen Paulsen, Torgeir Hagen, Guri Hjeltnes og Laila Bokhari.
FØRSTE MØTE: 22. juli-kommisjonen: Til venstre komitemedlem Stefan Gerkman Anders Enger og Karin Straume. Høyre side; Hanne Bech Hansen, Ragnar Auglend, Linda Motrøen Paulsen, Torgeir Hagen, Guri Hjeltnes og Laila Bokhari. Kommisjonsleder Alexandra Bech Gjørv i midten. Scanpix

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.