T2

Harde pakker til jul? Dette er våre tips

Teknisk Ukeblad gir deg julegavetips av den harde typen.
Teknisk Ukeblad gir deg julegavetips av den harde typen. Bilde: Produsentene/TU/montasje
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
Marius ValleMarius ValleJournalist
13. des. 2014 - 09:33

Det er halvannen uke igjen til julaften, og det betyr at det begynner å dra seg til med julegavene.

Her har vi samlet noen av TU-journalistenes beste tips, enten du er på jakt etter gave til et par hundrelapper eller 10.000 kroner.

Vil du gi vekk en mobil til jul? Da har vi en hel artikkel med tips. Det samme gjelder hvis det er mobiltilbehør du er ute etter.

Til den som skal pusse opp

En ting som hobbysnekkeren aldri får nok av er driller. Bosch’ knøttlille GSR 10,8-2-LI Professional bor- og skrumaskin er både kraftig og superhendig.

Med to gir og opptil 30 Nm dreiemoment klarer den det selv store driller må gi tapt. Og den kommer til inne i små skap som skal skrus sammen. I mørket.

For den har selvfølgelig god LED-belysning av arbeidsområdet­. Med batteri veier den bare 950 gram. En garantert vinner under grana til rundt 1200 kroner.

En viktig del av en oppussers arsenal er plansliperen.

Black&Decker har paret en støvsuger med en slip og lansert Duosand. Ikke bare sliper den uhyggelig effektivt, den suger opp støvet bedre enn noe annet vi har vært borti uten tilkoblet støvsuger.

Men så ser den morsk ut også. Er tilværelsen ujevn, er dette en gave mottakeren vil sette pris på. Prisen er på rundt 700 kroner.

Julaften er litt sent å kappe julegrana, men en motorsag under treet er alltid en vinner. Og vi tenker­ ikke på bensinvarianten, men en som går på strømmende elektroner.

Ryobi har nemlig lansert 36V Lithium+ batterimotorsag med utrolige 5 Ah batteri. Da er det mulig å være miljøvennlig i skogen­ for den som skal produsere sin fornybare peiskos.

Men billig er det ikke. Dette er gaven for den man har kjær og er villig til å ofre nesten 4000 kroner på.

Bosch GSR 10,8-2-LI Professional, Black&Decker Duosand og Ryobi 36V Lithium+.
Bosch GSR 10,8-2-LI Professional, Black&Decker Duosand og Ryobi 36V Lithium+. Produsentene
TEST: Polar M400:  Denne avslører at du er en kontorrotte selv om du trener ofte

Til latsabbenFitbit Charge.
Til latsabbenFitbit Charge.

Til latsabben

Lite er så motiverende som tall og påminnelser, og særlig effektivt kan det være om du kan konkurrere­ med vennene dine om å være den mest aktive.

Først på lista bør nye Fitbit Charge stå. Den er riktignok blitt litt større enn suksessmodellen Flex, men den har til gjengjeld fått en liten skjerm, automatisk søvnregistrering og ikke minst noe bedre batterilevetid.

Appen er også blant de aller beste, og du kan registrere både aktivitet, søvn, trapper, mat- og væskeinntak. Modellen­ med pulsmåling (Charge HR) kommer uheldigvis ikke før like over nyttår. Cirka 1100 kroner.

Appen er også blant de aller beste, og du kan registrere både aktivitet, søvn, trapper, mat- og væskeinntak. Modellen­ med pulsmåling (Charge HR) kommer uheldigvis ikke før like over nyttår. Cirka 1100 kroner. Jawbone Up Move Jawbone

For dem med litt mindre behov eller budsjett finnes Jawbones nye Up Move, som rett og slett er en liten dings du bærer i klips på beltet eller i lomma.

Den registrerer aktivitet og søvn, synkroniserer­ trådløst med mobilen din og har et utskiftbart batteri som varer i seks måneder­. Prisen er rundt 450 kroner, og vil du helst ha den rundt håndleddet får du kjøpt armbånd som passer.

Den registrerer aktivitet og søvn, synkroniserer­ trådløst med mobilen din og har et utskiftbart batteri som varer i seks måneder­. Prisen er rundt 450 kroner, og vil du helst ha den rundt håndleddet får du kjøpt armbånd som passer. Garmin Vivofit. Stein Jarle Olsen

Vi kan også anbefale Garmin Vivofit, som holder i et helt år på sine to utskiftbare batterier­, har støtte for pulsbelte og en fin skjerm som gjør at den også kan fungere greit som klokke. Prisen er like under 800 kroner.

Les også: Derfor viser Fitbit frem de nye produktene i Norge først

Til den aktive

Er din bedre halvdel lei av å smøre ski? Eller sitter vedkommende fast i tidsklemma, eventuelt i klistersøl? Smørefrie ski er riktignok ingen nyhet, men smørefrie ski som glir tilnærmet like godt som racingski og uten vepselyd i nedoverbakkene er ganske nytt.

Atomic­ Skintec er en smørefri treningsski. Teknologien går ut på å feste korte skifeller med magneter­ i et spor i skiens smøresone. Cirka 3800 kroner, langt rimeligere på tilbud.

Salomon har lansert et liknende konsept med innebygde feller: Salomon Equipe RC Skin. Du får to forskjellige typer feller til skien, med ulik kombinasjon av feste og glid som velges ut fra ferdighetsnivå. Omtrent 3000 kroner.

Salomon Equipe RC Skin.
.Salomon Equipe RC Skin. Semaphore

Ellers er Madshus først ut med ski med medfølgende app som forteller hvordan de skal smøres. De nye skiene i både Redline-, Nanosonic og Hypersonic-serien er utstyrt med en RFID-brikke som kan sende opplysninger om skiens­ egen­skaper til en smarttelefon.

En app kan ut fra opplysningene om skien, personlige data og værdata fortelle hvordan skiene skal smøres. Fra 3500–5200 kroner.

TEST: Bose SoundSport: Treningsplugger som sitter fantastisk godt i øret

Til den som vil ha bedre lydBose Quietcomfort 25.
Til den som vil ha bedre lydBose Quietcomfort 25.

Til den som vil ha bedre lyd

Bose er blitt selve standarden for den som vil ha god lyd, men ikke vil forstyrres på flyet, bussen, kontoret, eller for den saks skyld hjemme. Og når standarden fornyes, må jo det moderne menneske henge med.

Derfor er det nye QuietComfort 25 som gjelder. Bedre støydemping, penere og mer moderne design i tillegg til en særdeles praktisk og knøttliten transporteske. 2500 kroner.

Sonos har skaffet seg en voldsom ledelse i markedet for multiromlyd. Nå kommer de andre etter, men Sonos har et juletilbud oppi ermet som sukrer inngangsbilletten til deres verden.

Sonos Play:1. KrugCapture
Kjøper du en av deres høyttalere, får du strømmetjenesten Deezer Premium + i et år med på kjøpet. Den koster normalt 99 kroner måneden. Da blir den rimeligste høyttaleren Sonos PLAY:1 til 1698 kroner på Hifiklubben ganske billig.

En DAB-radio er gaven til de som ennå henger igjen i FM-verdenen. Den ultimate gaven­ er Revo SuperConnect som både er en DAB+ radio, Bluetooth høyttaler, internettradio og som spiller Spotify Connect.

Revo Superconnect.

Med både solid fjernkontroll og snart egen kontrollapp. Topp design, topp lyd og høy pris. 2990 kroner.

Et annet rimeligere alternativ er norskdesignede Pinell Go. Svært kompakt og svært portabel med over 30 timer spilletid på batteri til under 1700 kroner.

TEST: Samsung Galaxy S5 Active: Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Til sofagrisen

I dag har 55 tommer blitt folkestørrelsen, så tenk heller 65 eller 78 tommer­ om du skal imponere med en ny tv til jul. Det monner.

I dag har 55 tommer blitt folkestørrelsen, så tenk heller 65 eller 78 tommer­ om du skal imponere med en ny tv til jul. Det monner. Samsung UE65HU8505. Samsung

Når det er 4K med 8 megapiksler på skjermen, er det nok til alle. Og har tv-en buet skjerm, er den selvfølgelig mye stiligere. Samsungs toppmodeller, UE65HU8505 eller­ UE78HU8505, til en julepris på så vidt under 30 eller 55.000, er tingen.

For å sukre juleanskaffelsen enda søtere kan du få med Curved Soundbar HW-H7501 som følger kurvene på tv-en til julepris på 3000 kroner, inkludert subwoofer.

Plusser du på noen tusen, ikke mange faktisk, kan du få en Sony S9 buet LED-tv med 4K-oppløsning. Ikke bare har Sony viet mye oppmerksomhet til lydkvaliteten, som kan være litt ymse med flate tv-er. De har en bildebehandling og skjermteknologi som få kan matche.

Har du en flott og flat tv, er vel sjansen for at den ikke låter som den skal særdeles stor. Da har Sonos gaven til tv-en. En lydplanke ved navn Playbar er det som skal til for å få frem dynamikken i lyden.

Har du en flott og flat tv, er vel sjansen for at den ikke låter som den skal særdeles stor. Da har Sonos gaven til tv-en. En lydplanke ved navn Playbar er det som skal til for å få frem dynamikken i lyden. Sonos Sub. Sonos

Men selv ikke Playbar kan gjengi et jordskjelv eller en Metallica-konsert på en realistisk måte. Da trengs det en Sub. Begge kan både ta seg av tv-lyden og gjøre stua til en konsertsal når du skal strømme musikk.

I pose og sekk altså, for 5798 kroner per enhet.

PS: Vil du gi vekk en mobil til jul? Da har vi en hel artikkel med tips. Det samme gjelder hvis det er mobiltilbehør du er ute etter.

Les også:

TEST: Samsung Gear S: Denne smartklokken er en mobil

TEST: Asus Zenbook UX303LN: Endelig - ultrabooken som også er en brukbar spillmaskin

TEST: Huawei Honor 6: Denne mobilen er et røverkjøp

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.