IT

Harddisktrøbbel for Lockheed Martin

Sensitiv informasjon om THAAD-programmet til Lockheed Martin skal ha blitt funnet på en harddisk solgt på eBay.
Sensitiv informasjon om THAAD-programmet til Lockheed Martin skal ha blitt funnet på en harddisk solgt på eBay. Bilde: Wikimedia Commons
Stein Jarle Olsen
8. mai 2009 - 10:17

Strengt konfidensielle detaljer om et amerikanskprodusert rakettforsvarssystem havnet på avveie på nettauksjonsstedet eBay, skriver Daily Mail.

Missilinfo

Testoppskytingsprosedyrer for THAAD-systemet (Terminal High Altitude Area Defence), som blant annet benyttes til å skyte ned Scud-raketter i Irak, ble funnet på en harddisk solgt via nettstedet.

Harddisken inneholdt også sikkerhetsrutiner, tegninger over viktige bygninger og personlig informasjon om ansatte, blant annet "social security"-numre.

"Heldigvis" for Lockheed Martin havnet harddisken hos britiske, australske og amerikanske forskere, som undersøkte harddisker kjøpt på nettauksjoner, datamesser og eBay.

Sensitive data

Forskerne fant at en rekke av diskene hadde enkelt tilgjengelig sensitiv informasjon, blant annet bankkontodetaljer, pasientjournaler, konfidensielle businessplaner og personnumre.

Bak undersøkelsen sto den (tidligere statlige) britiske tele- og nettleverandøren British Telecommunications Group (BT).

En talsmann for selskapet sier at de fant ut at 34 prosent av harddiskene inneholdt personlig data som kunne brukes til å identifisere noen eller kommersiell data som kunne linkes til et selskap eller en organisasjon.

Pasientbilder

Blant annet fant man på en disk både røntgenbilder, turnuslister for medisinsk personell og konfidensielle brev til ansatte. En annen disk inneholdt bilder av skadde og syke pasienter.

– Dette er fjerde gang vi har gjort denne undersøkelsen og det er tydelig at en majoritet av organisasjoner og privatpersoner fremdeles ikke har noen anelse om det potensielle volumet og typen informasjon som lagres på harddisker, sier forskningssjef Andy Jones ved BT.

Forbrytelser

– For en veldig stor andel av diskene vi så på, fant vi nok informasjon til å eksponere både privatpersoner og selskaper for en stor bredde av potensielle forbrytelser, for eksempel svindel, utpressing og identitetstyveri, sier Jones.

Lockheed Martin sier at de ikke har registrert noe tap av data relatert til THAAD-programmet.

– Før vi kan evaluere harddisken det er snakk om, er det ikke mulig å kommentere ytterligere om dens potensielle innehold eller opphav, sier en talsmann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.