NYHETER

Hardangerbrua til Stortinget i høst

Først etter sommerferien vil departementet tidligst kunne oversende proposisjonen for bygging og finansiering av Hardangerbrua til Stortinget.

Hradangerbrua vil om den blir bygget få et hovedspenn på 1310 meter, men blir allikevel bare verdens 8. lengste i sitt slag.
Hradangerbrua vil om den blir bygget få et hovedspenn på 1310 meter, men blir allikevel bare verdens 8. lengste i sitt slag.
Jarle Skoglund
15. juni 2005 - 13:14

Skuffelsen var stor på Vestlandet etter at samferdselsdepartementet ikke klarte å gjøre ferdig saken om finansiering og bygging av Hardangerbrua for fremlegging for Stortinget i vårsesjonen. Stortinget har tidligere bedt om å få saken oversendt så fort som mulig.

I et brev til Fremskrittspartiets stortingsgruppe forklarer samferdselsminister Torhild Skogsholm at årsaken til at saken ennå ikke er kommet til Stortinget er at prosjektet har vært gjenstand for ekstern kvalitetssikring, slik reglene er for prosjekter over 500 mill. kr. Denne kvalitetssikringen vil tidligst kunne være ferdig i juli. Men før saken kommer til Stortinget, må den også gjennom de vanlige prosedyrene knyttet til høringer og Regjeringsbehandling.

Statsråden understreker i brevet at det ikke er noen forsinkelse i saken, og at hun tar sikte på å fremme den for Stortinget så raskt som mulig. Det betyr til høsten, og dermed vil det bli den nye sammensetningen etter Stortingsvalget som skal bestemme Hardangerbruas skjebne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.