NYHETSBREV

Hard duell om rekkeklemme

Godt under to sekunder pr. stykk er tilstrekkelig for å feste 32 ledninger til en PT2.5 fra Phoenix Contact

5. sep. 2014 - 09:53

Da Phoenix Contacts åpnet sitt nye showrom på Furuset ble det - i tillegg til faglige foredrag, god mat og vin - markert med en konkurranse om hvem som raskeskt kunne feste 32 merkete ledninger i korrekt klemme.

ABB-duell

Det utviklet seg raskt til en hard bedriftsintern ABB-duell. Et betydelig antall av de besøkende stilte opp, de ti beste ble premiert. Tidlig i konkurransen viste det seg at tiden til Yrjan Bergsmark fra ABBs mellomspenningsfabrikk i Skien ville bli vanskelig å slå. Han slo til med en tid ned mot ett minutt. Den eneste reelle konkurrenten var kollega Anette Hermansen, til daglig sitter de to ved siden av hverandre. Hermansen slo til med 1.01 i sitt andre forsøk.

Sviktet i innspurten

Bergsmark ble hentet tilbake for å forsvare seg mot angrepet. Uten en eneste miss presset han tiden under minuttet, 56.588 sekunder. Hermansen gjorde nok et forsøk, og så ut til å ligge svært godt an. En tid ned mot 55 sekunder virket sannsynlig, så sviktet det da den siste av de 32 ledningene skulle smettes ned i PT2,5 rekkeklemmen, og hun tapte et par sekunder.

– Jeg har jo bygget litt maskiner, men nå sitter jeg på kontor og driver ikke med slikt til daglig, sier sierherren. Han er elkraftingeniør og jobber til daglig med spenninger fra 12 til 36 kV. Da blir lett 2.5mm2 litt puslete.

Tettere kundekontakt

Det nye showrommet til Phoenix er et ledd i en strategi der selskapet søker tettere kontakt med kundene. I tillegg til å levere komponenter vil Phoenix i større grad vil tilby systemer og løsninger utviklet sammen med kundene. Dette er en strategi som gjelder hele konsernet, i alle 65 land. Les mer i et intervju med Vice President, diplom fysiker og diplomingeniør Andreas Rossa i neste utgave av Automatisering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.