NETTARKIV

Harald Hernes til minne

I uke 50 kom meldingen om at Harald Hernes var gått bort i en alder av nær 79 år.

Harald var født og vokste opp i Bodø. I 1942 dro han til Sverige for å unngå å bli utkommandert i tysk tjeneste. Her ble han militær og tok teknisk utdanning, og i 1945 lå han sammen med norske styrker ved grensen. 8. mai rykket disse styrkene inn i Norge, hvor Harald var med på å avvæpne tyskerne og sørge for ro og orden i den nordre landsdelen.

I 1944 forlovet han seg med Birgitta i Sverige, og i 1946 giftet de seg. De fikk to barn, Sten og Barbro. Etter dimittering i Forsvaret fikk han stilling som ingeniør i Sjøfossen kraftlag i Gildeskål. I 1955 fullførte han sin ingeniørutdanning ved Katrineholm tekniske skole i Sverige.

Familien flyttet fra Gildeskål til Nøtterøy i 1960. Her ble Harald ansatt som driftsingeniør ved Nøtterøy Elverk. Helt fra 1955 har Harald vært medlem av Norges Ingeniørorganisasjon NITO. Han var aktivt med i styret for NITO Tønsberg avdeling, og i perioden 1962-1974 hadde han bl.a. verv som styremedlem, nestformann og formann. I 1982 ble han utnevnt til ridder av NITO Tønsberg avdeling. Etter 30 års tjeneste ved Nøtterøy Elverk ble Harald pensjonist i 1990.

Vi lyser fred over Harald Hernes minne.

Ridderkollegiet i NITO Vestfold avdeling

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.