ARBEIDSLIV

Har tatt spranget

Claude R. Olsen
2. apr. 2003 - 08:00

Tre av de fire gründerne har flyttet til Oslo, og den siste flytter snart etter.

Selskapet vil likevel prøve å rekruttere en student årlig slik at kontakten med NTNU/Sintef-miljøet opprettholdes.

Selskapet ble etablert av NTNU-studentene Atgeir Takle, Audun Mathisen og Svein Løvland i 2000. De fikk med en ekstern investor, Christiania Consulting. Etter en sommerjobb kom Dag Liodden inn på eiersiden.

Typisk nok startet studentene utviklingen av teknologi og selskap mens de var studenter og ikke trengte å ta ut noe lønn. Da de tre var ferdige med studiene i fjor og flyttet til Oslo, kom lønnskostnadene for fullt. Da kunne de ikke lenger bare sitte å utvikle nye løsninger, men måtte ut å selge.

- Du får et helt annet forhold til tidsbruk. Du må bruke tiden din til verdiskaping. Nå fokuserer vi tjenester der vi kan tjene penger med en gang, sier Liodden som har base i Innovasjonssenteret.

Giant Leap utvikler løsninger for mobilt internett. De har både utviklet programvare som andre kan bygge løsninger oppå og egne løsninger. PocketTRADER var den første kommersielle løsningen skreddersydd for dem som vil følge utviklingen i børsmarkedet.

Alt som krevdes var en Pocket PC og en mobiltelefon. Løsningen vakte interesse da den kom i 1991, men nedturen i aksjemarkedet satte en foreløpig stopper for tjenesten.

Selskapet har en tid jobbet med et logistikkprosjekt i samarbeid med Bergens Tidende. Løsningen skal knytte sammen all logistikkinformasjon fra trykkeriet til det enkelte avisbud. Budet har en Pocket PC som har toveis kommunikasjon med logistikksystemet. Flere store aviser, både i Norge og resten av Norden er svært interesserte i det ferdige produktet, ifølge Liodden.

For tiden har Giant Leap et pilotprosjekt for Rikstoto der de som ikke kan være på travbanen kan følge løpene og spille fra sin Pocket PC.

Omsetningen i 2002 ble på en halv million kroner med 60.000 kroner i underskudd. I år vil inntektene bli vesentlig større. Bare i første kvartal skal salget være opp i 1,5 mill. kr.

- Målet i 2003 er en omsetning på en million pr. ansatt, sier Liodden.

Giant Leap trenger ikke inkubatoren i Innovasjonssenteret lenger. At selskapet flyttet til Oslo, skyldes dels at gründerne er derfra, dels at det er der kundene og investorene er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.