MOTOR

Har ikke råd til hydrogenpumpe

HYDROGENTANK: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete fylte den første tanken med hydrogen etter den offisielle åpningen av stasjonen på Forus.
HYDROGENTANK: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete fylte den første tanken med hydrogen etter den offisielle åpningen av stasjonen på Forus. Bilde: Asbjørn Goa
Dag Yngve Dahle
13. mai 2008 - 07:46

Fylkesordførerne på strekningen Oslo - Stavanger ber samferdselsminister Liv Signe Navarsete om penger til å bygge en hydrogenpumpe i hovedstaden.

To stasjoner

Hittil finnes det nemlig kun to steder å fylle hydrogen her i landet, nemlig i Porsgrunn og i Stavanger.

- Vi trenger flere fyllestasjoner, så man kan kjøre en hydrogenbil fra Oslo til Stavanger og så videre til Bergen, sier Thore Westermoen, fylkesordfører i Vest-Agder, til Aftenposten.

Satsingen på hydrogenbiler tar ikke av uten fyllestasjoner, mener kritikerne.

Ulf Hafseld, leder for forreningsutvikling innen hydrogen i StatoilHydro, viser til at Tyskland skal bruke 500 millioner Euro (snaut fire milliarder kroner) på hydrogenteknologi de neste årene.

Spesielt interesserte?

Norske myndigheter har hittil bevilget to millioner kroner.

- Vi er langt fremme på dette området og vi vil gjerne beholde den posisjonen, men det krever at norske myndigheter følger med i utviklingen, sier Hafseld.

Statssekretær Erik Lahnstein avviser dette:

- Dette handler i utgangspunktet om et ekstremt lite antall biler, noen titalls i Norge. På kort sikt er det bare aktuelt for spesielt interesserte, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.