OLJE OG GASS

Har ikke konkludert om Lofoten

IKKE KONKLUDERT: Jens Stoltenberg sier det ville vært rart å konkludere om saken mens den er på høring.
IKKE KONKLUDERT: Jens Stoltenberg sier det ville vært rart å konkludere om saken mens den er på høring. Bilde: Asbjørn Goa
Ole K. Helgesen
24. aug. 2010 - 17:17

ONS / STAVANGER: Stoltenberg sier ulykken i Mexicogolfen var en vekker. Men samtidig understreker han at det er uaktuelt å verne Lofoten og Vesterålen på grunn av hendelsen.

Mer fra ONS: Følg med på våre temasider.

For tidlig

– Det ville vært rart å konkludere mens saken fremdeles er på høring. Og vi kommer ikke til å endre den tidsplanen som er satt for arbeidet med forvaltningsplanen. Jeg er opptatt av kunnskapsbaserte løsninger. All erfaring fra hendelsen i Mexicogolfen tas med. Derfor har vi satt igang våre fagetater til å samle inn kunnskap.

Han utelukker ikke at konklusjonene kan få for hvilke områder som skal åpnes og hvilke krav som skal stilles til selskapene. Samtidig sier han at regjeringen vil komme fram til en god løsning til slutt.

Bellona-kritikk

Det er ikke Bellona-leder Frederic Hauge enig i.

– Det er åpenbart at regjeringen ikke vil trekke lærdom fra hendelsen i Mexicogolfen. Å utsette høringsfristen til september hjelper veldig lite. Det vil komme mye informasjon fra USA utover høsten om konsekvenser av dispergeringsmidler, oljespredning og miljøskader. Regjeringen skulle utsatt arbeidet i minst et halvt år til.

Svak Solheim

Hauge benytter samtidig anledningen til å kritisere miljøvernminister Erik Solheim og Miljø- og klimadepartementet.

– Solheim har øreklokkene på. Og Miljødepartementet er så faglig svakt at de ikke har sjans til å stå i mot de sterke kreftene innen oljeindustrien. Hele prosessen blir styrt av Olje- og energidepartementet.

Les mer om: