INDUSTRI

– Har Hydro under huden

Svein Richard Brandtzæg ble presentert som ny konsernsjef i Norsk Hydro på en pressekonferanse mandag morgen.
Svein Richard Brandtzæg ble presentert som ny konsernsjef i Norsk Hydro på en pressekonferanse mandag morgen. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
12. jan. 2009 - 10:57

Etter 23 år i selskapet har han Hydro under huden, men ett døgn etter at han signerte kontrakten som Hydros nye sjef har ikke Brandtzæg noen programerklæring.

På sin egen måte

– Jeg har lært mye av Eivind Reiten som leder, som jeg vil dra nytte av, men samtidig vil jeg lede selskapet på min egen måte, sa Brandtzæg på en pressekonferanse i dag.

Han drar frem stikkordene fornyelse og kontinuitet når han nå tar over selskapet Reiten har brukt de siste åtte årene på å rendyrke.

Den nye Hydro-sjefen forbereder seg på at 2009 blir et tøft år. Det siste halvåret har almuminiumsprisen gjort et kraftig dykk, det er utfordrende for et integrert aluminiumsselskap.

Tungt i 2009

- Vi forbreder oss på at 2009 kan bli bedre enn 2010, men verre enn 2008, sier Brandtzæg til Teknisk Ukeblad.

- Vi skal være offensive og jobbe hardt for å komme oss styrket ut, men vi tror ikke at markedet skal hjelpe oss, legger han til.

Den avtroppende toppsjefen sier til Teknisk Ukeblad at hovedutfordringen blir å tilpasse produksjonskapasiteten og kostnadene.

- men det må vi gjøre uten å svekke vår langsiktige vekstkraft, utdyper han.

Ydmykhet

Selskapet har under Reitens ledelse gått fra å være et industrikonglomerat til et rendyrket aluminiumsselskap.

– Det er med en viss ydmykhet jeg sitter her i dag. Eivind Reiten har hatt stor innflytelse på norsk industri, sier Brandtzæg.

Eivind Reiten meldte i dag at han trekker seg som Hydros konsernsjef.