MOTOR

Har godkjent flygende bil

I LUFTA: Terrafugia Transition har en maks hastighet i luften på 185 kilometer i timen, og kan fly omlag 730 km på en tank.
I LUFTA: Terrafugia Transition har en maks hastighet i luften på 185 kilometer i timen, og kan fly omlag 730 km på en tank. Bilde: Terrafugia
Mona Sprenger
1. juli 2010 - 12:55

I USA kan man nå lovlig benytte den flygende bilen Terrafugia, som har blitt godkjent av de amerikanske luftfartsmyndigheter.

Verdens første

Dette er verdens første flygende bil som har blitt godkjent av Federal Aviation Administration, skriver firmaet Terrafugia i en pressemelding.

Det var nødvendig med en dispensasjon for vektgrensen, da flybilen veier 50 kilo mer enn det som er den offisielle vektgrensen (650 kg) for ultralette fly, skriver danske Ingeniøren.

Flyr og kjører

Terrafugia Transition er en to personers flygende bil, som er beregnet til flyvning mellom mindre lufthavner og kjøring på vanlige veier.

Flybilen har en maks hastighet i luften på 185 kilometer i timen, og kan fly omlag 730 km på en tank.

Transition har en Rotax-motor på 100 hk. Den har forhjulstrekk og kjører cirka 12 km på literen på landeveien.

Fallskjerm

En av fordelene med Terrafugia Transition er at flybilen automatisk kan folde vingene inn og ut.

Man går ut av flybilen som på en vanlig bil, og man trenger ingen hangar å oppbevare det nye kjøretøyet i. Man kan få med en fallskjerm på kjøpet, for å være på den helt sikre siden.

Firmaet Terrafugia har ennå ikke bestemt seg for om bilen skal settes i serieproduksjon

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.