Har gjort sitt i Norske Skog

LYSAKER, BÆRUM, 20080312: Styreformann Kim Wahl (t.h.) og konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen på pressekonferansen i hovedkvarteret til Norske Skog på Lysaker utenfor Oslo, etter at bedriftsforsamlingen vedtok å legge ned den ene papirmaskinen på Follum Fabrikker ved Hønefoss.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX (Bilde: Solum, Stian Lysberg)
  • Industri

Styreleder Kim Wahl (48) i Norske Skog gir seg etter to år i vervet.

Beslutningen om å ikke ta gjenvalg til styret ble meddelt valgkomiteen i Norske Skog torsdag.

To år med kutt

Wahl understreker at han har hatt to spennende og lærerike år i Norske Skog der selskapet har måttet gjennomføre omfattende omstillinger og store kostnadsreduksjoner.

– Selskapets finansielle posisjon er forbedret gjennom betydelig gjeldsreduksjon og Norske Skog er langt bedre rustet for framtiden. Min beslutning om ikke å ta gjenvalg er utelukkende begrunnet med behovet for å bruke mer tid på mine andre engasjementer, sier Kim Wahl i en pressemelding.

Norske Skog må kutte

Sitter til april

– Jeg beklager hans beslutning om ikke å ta fatt på en ny periode, men respekterer det valget han har gjort. Samtidig setter jeg pris på at beskjeden fra Wahl kommer i god tid før generalforsamlingen slik at valgkomiteen har tid til en grundig prosess, sier leder av bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Norske Skog, Tom Ruud i samme melding.

Bedriftsforsamlingen velger nytt styre i etterkant av selskapets ordinære generalforsamling den 23. april 2009.

Milliardtap for Norske Skog

Norske Skog selger hovedkontoret

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå