MOTOR

- Har funnet de «svarte» boksene

23. juni 2009 - 08:50

Det skriver Le Monde på sine nettsider tirsdag.

Ifølge avisen ble svake signaler oppfanget av franske marinefartøyer mandag. En miniubåt er sendt for å prøve å finne boksene på den ulendte havbunnen 4.000 meter under havflaten.

Benekter funnet

Le Monde oppgir ingen kilder, og opplysningene er senere benektet av franske myndigheter.

– Det er stadig signaler som blir oppfanget som må analyseres. Vi kan ikke bekrefte at de svarte boksene er funnet, sier Martine del Bono, talskvinne for den franske havarikommisjonen.

Frist ut juni

De svarte boksene er i virkeligheten oransje og inneholder ferdskriver og taleregistrator. De kan inneholde avgjørende informasjon for å fastslå hva som skjedde da Airbus A330-flyet til Air France falt i havet mens det var på vei fra Rio de Janeiro til Paris 1. juni med 228 personer om bord.

Jakten på boksene var en kamp med tiden siden signalene ville dø ut etter rundt 30 dager, det vil si mot slutten av juni.

Selv om signalene blir lokalisert, er det ikke gitt at det er mulig å finne og hente opp boksene. Det er en høy og svært ulendt fjellkjede på havbunnen der flyet styrtet.

Det er heller ikke sikkert at boksene fortsatt befinner seg i flyvraket, og det er ikke en gang sikkert at innretningen som sender ut signalene, fortsatt er festet på de svarte boksene.

Les saken:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.