MOBIL

Har du sett nye mobil-Facebook?

Facebook for mobilnettlesere ble plutselig mye bedre.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. apr. 2011 - 10:10

Dersom du bruker Facebook på mobilen kjenner du sikkert til m.facebook.com, som er mobilnettleserutgaven av nettsamfunnet. Denne har til nylig vært en svært forenklet utgave av Facebook, med den viktigste funksjonaliteten. 

Mange, oss inkludert, foretrekker å bruke denne versjonen spesielt på Android-, Symbian- og Windows-mobiler, rett og slett fordi den har langt mer funksjonalitet enn Facebook-appene.

iPhone-appen har stått i en særstilling her, med langt mer funksjonalitet enn sine motparter.

Makeover

Nå har den fått seg en skikkelig makeover, og blitt langt mer funksjonell enn tidligere. Dette er gjort for å forenkle utviklingen av mobilnettsiden, ifølge Facebooks Lee Byron.

Touch.facebook.com, x.facebook.com, 0.facebook.com og m.facebook.com er derfor nå samlet under samme adresse.

Nettsiden tilpasses telefoner med og uten smart operativsystem og med og uten tastatur, i motsetning til før da du måtte gå inn på rett versjon tilpasset din mobil.

Nøyaktig hvilken funksjonalitet som er tilgjengelig vil variere. Vi har sjekket på Android, iPhone og Samsung Wave, og ikke funnet store forskjeller.

Enklere å sjekke inn

Blant nyhetene er mulighet til å bruke innsjekking rett i statusfeltet, du kan sortere statuser på "Toppnyheter" og "Siste nytt", og poster i feeden din kan likes eller kommenteres ved å trykke på et plusstegn til høyre for posten.

Valg som venneliste, bilder, arrangementer og sider du styrer er samlet under menyvalget "Mer", noe som gjør det enklere å finne frem enn før. 

Når du navigerer deg vekk fra startsiden vil et hjem-ikon i øverste høyre hjørne alltid vises. Dette tar deg tilbake til startsiden. Det vises også et tilbake-ikon som tar deg til forrige side. 

Sjekk selv

Det er langt flere nyheter enn dette. Åpne mobilnettleseren din og ta turen innom m.facebook.com for å sjekke ut den nye siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.