MOBIL

Har du GPS-problemer på Galaxy S?

Brukere melder om at det er vanskelig å få GPS-en på Galaxy S til å fungere skikkelig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
18. aug. 2010 - 10:39

Samsungs Galaxy S og varianter av denne skal ha problemer med GPS-mottaket, skriver teknobloggen Engadget. Symptomene er at telefonene sliter med å finne posisjonen din i GPS-programvare, som for eksempel Google Maps.

Les også: Test av Samsung Galaxy S »

Hvorvidt problemene skyldes maskinvare eller programvare er foreløpig uklart. Ifølge nettstedet skal det være to separate årsaker til at Galaxy S har problemer med å bestemme posisjon.

A-GPS er skrudd av

Samsung skal ha fortalt Engadget at Google nå krever at posisjonering via mobilnettet, AGPS, nå må være skrudd av som standard. Denne funksjonen hjelper til med å angi en grov posisjon utifra informasjon fra basestasjonen du er koblet til. Med dette skrudd av vil GPS-en i telefonen bruke lengre tid på å finne din posisjon.

Du kan selv gå inn i lokasjonsinnstillingene på telefonen og undersøke om denne funksjonen er skrudd av. Så vidt vi forstår gjelder dette bare varianter av Galaxy S solgt i USA under andre modellnavn som Vibrant og Epic 4G.

Det kan være noe galt med selve GPS-en

Det kan ligge problemer i maskinvaren, antennen eller annet som gjør det vanskelig for Galaxy S å anvgjøre posisjonen din. For å få en nøyaktig posisjon er det dette telefonen benytter. 

Det kan ifølge nettstedet se ut til at alle Galaxy S-modeller har problemer her. Selv når telefonen finner fire satellitter, som er det minste antallet som må sees for å få posisjon, skal det være vanskelig for telefonen å angi posisjonen din. Det skal angivelig hjelpe å resette telefonen, men etter noen dagers bruk vil telefonen få problemer igjen, ifølge Engadget.

Problemene er for øvrig tatt opp på XDAdevelopers.com, hvor det ligger flere forslag til løsninger »

Har du problemer?

Det skal nevnes at vi ikke har klart å gjenskape problemet på vårt eksemplar. Galaxy S skal oppgraderes til Android 2.2 neste måned, og eventuelle problemer blir forhåpentligvis luket ut da. I mellomtiden vil vi gjerne høre fra lesere med Galaxy S: Har du problemer med GPS-en på telefonen din?

Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under artikkelen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.