ENERGI

Har aldri tjent mer penger

Svært høye gasspriser gjør at Equinor fikk et justert driftsresultat på 24,3 milliarder dollar i tredje kvartal. Det er ny rekord for selskapet. 

Konsernsjef Anders Opedal sier Russlands krig i Ukraina har endret energimarkedene, redusert energitilgangen og økt prisene.
Konsernsjef Anders Opedal sier Russlands krig i Ukraina har endret energimarkedene, redusert energitilgangen og økt prisene. Foto: Eirik Helland Urke (arkiv)

Kvartalstallene, som ble lagt fram fredag morgen, viser at Equinor har sterk inntjening – hovedsakelig fra økte gasspriser.

Blant annet har gassproduksjonen økt med 11 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og prisen på gass har skutt i været.

– Equinor oppnådde en europeisk gasspris som var 60 prosent høyere enn de allerede høye nivåene i forrige kvartal, skriver Equinor i meldingen.

– Russlands krig i Ukraina har endret energimarkedene, redusert energitilgangen og økt prisene. Equinor fortsetter å levere stabil og høy produksjon, med gassvolumer fra norsk sokkel på rekordnivå, sier Equinors konsernsjef Anders Opedal.

Investerer i energiomstilling

Konsernsjefen sier høy produksjon og fortsatt høye prisnivåer ga svært sterke finansielle resultater.

Les også

Justert driftsresultat for tredje kvartal endte på 24,3 milliarder dollar, opp fra 9,77 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

– Inntjeningen gjør at vi kan fortsette å investere i energiomstillingen, samtidig som vi bygger robusthet for usikre tider. Det har også ført til økt innbetaling av skatt. Til sammen har vi betalt om lag 17 milliarder dollar i skatt dette kvartalet, sier Opedal.

Øker ekstrautbyttet

I kvartalsrapporten opplyser Equinor også at utbyttet økes fra 0,5 dollar per aksje i andre kvartal, til 0,7 dollar i tredje.

Dette kommer i tillegg til det ordinære utbyttet på 0,2 dollar per aksje.

Equinor har også besluttet å starte en fjerde og siste transje av tilbakekjøp av aksjer på om lag 1,83 milliarder dollar.

I meldingen heter det at statens eierandel i Equinor forblir uendret på 67 prosent.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.