ENERGI

Har aldri tjent mer penger

Svært høye gasspriser gjør at Equinor fikk et justert driftsresultat på 24,3 milliarder dollar i tredje kvartal. Det er ny rekord for selskapet. 

Konsernsjef Anders Opedal sier Russlands krig i Ukraina har endret energimarkedene, redusert energitilgangen og økt prisene.
Konsernsjef Anders Opedal sier Russlands krig i Ukraina har endret energimarkedene, redusert energitilgangen og økt prisene. Foto: Eirik Helland Urke (arkiv)
28. okt. 2022 - 08:10

Kvartalstallene, som ble lagt fram fredag morgen, viser at Equinor har sterk inntjening – hovedsakelig fra økte gasspriser.

Blant annet har gassproduksjonen økt med 11 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og prisen på gass har skutt i været.

– Equinor oppnådde en europeisk gasspris som var 60 prosent høyere enn de allerede høye nivåene i forrige kvartal, skriver Equinor i meldingen.

– Russlands krig i Ukraina har endret energimarkedene, redusert energitilgangen og økt prisene. Equinor fortsetter å levere stabil og høy produksjon, med gassvolumer fra norsk sokkel på rekordnivå, sier Equinors konsernsjef Anders Opedal.

Investerer i energiomstilling

Konsernsjefen sier høy produksjon og fortsatt høye prisnivåer ga svært sterke finansielle resultater.

Kjetil Hove.
Les også

Equinor vil overta Shells eierandel i stort gassfelt

Justert driftsresultat for tredje kvartal endte på 24,3 milliarder dollar, opp fra 9,77 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

– Inntjeningen gjør at vi kan fortsette å investere i energiomstillingen, samtidig som vi bygger robusthet for usikre tider. Det har også ført til økt innbetaling av skatt. Til sammen har vi betalt om lag 17 milliarder dollar i skatt dette kvartalet, sier Opedal.

Øker ekstrautbyttet

I kvartalsrapporten opplyser Equinor også at utbyttet økes fra 0,5 dollar per aksje i andre kvartal, til 0,7 dollar i tredje.

Dette kommer i tillegg til det ordinære utbyttet på 0,2 dollar per aksje.

Equinor har også besluttet å starte en fjerde og siste transje av tilbakekjøp av aksjer på om lag 1,83 milliarder dollar.

I meldingen heter det at statens eierandel i Equinor forblir uendret på 67 prosent.

Konsernsjef i Equinor Anders Opedal på Troll A-plattformen.
Les også

Equinor har inngått gigantisk gassavtale

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.