KRAFT

Håper på sterk minister

TALLENE PÅ BORDET: 1,2 milliarder kroner må til dersom regjeringen skal nå målet om 3 TWh vind i 2010, sier administrerende direktør i EBL, Steinar Bysveen.
TALLENE PÅ BORDET: 1,2 milliarder kroner må til dersom regjeringen skal nå målet om 3 TWh vind i 2010, sier administrerende direktør i EBL, Steinar Bysveen. Bilde: EBL
Camilla Aadland
19. juni 2008 - 11:04

Bysveen viser til at det er svært lite som har skjedd på de tre årene regjeringen har sittet.

– Vi har sett at det ikke bare er avhengig av person, men hva regjeringen blir enig om. Både Åslaug Haga og Odd Roger Enoksen har slitt med de samme spørsmålene. Jeg håper vi får en sterk minister som er i stand til å få resultater, sier han til TU.no.

Fredag vil statsminister Jens Stoltenberg offentliggjøre navnet på etterfølgeren.

Les også:
Åslaug Haga går avSpenning i regjeringen

Bysveen tror spenning internt i regjeringen gjør energipolitikken ekstra komplisert.

– Vi håper på større fokus på å få mer fornybar energi, og at det blir jobbet mer med energieffektivisering. Her trengs det betydelig opptrapping fra regjeringen, sier EBL-sjefen.

Utfordrende jobb

Bysveen tror jobben blir utfordrende også for Hagas etterfølger.

– Det å snu fra fossilt til fornybar energi er den største utfordringen vi står overfor. Det blir den viktigste oppgaven for den nye energiministeren, sier han.

-God bedring

Enovasjef Nils Kristian Nakstad tar hennes avgang til etterretning og ønsker henne god bedring.

- Åslaug Haga har bidratt sterkt til å sette fokus på nødvendigheten av energiomlegging, mer effektiv bruk av energi og fornybar energiproduksjon. Vi er svært glade for at hun i denne sammenhengen har vært veldig opptatt av Enovas utvikling, sier Nakstad.

Håp til etterfølger

Han er spent på hvem som etterfølger Åslaug Haga. Det blir kjent i morgen, fredag.

- Vi håper hennes etterfølger også vil være opptatt av mer effektiv bruk av energi og fornybar energiproduksjon, sier Nakstad til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.