MOTOR

Håper på normal ettermiddagstrafikk

Tomt for tog på Oslo S onsdag morgen,16. januar. Ifølge NSB var det jordingsfeil som slo ut signaanlegget. Store mengder regn siste dagene kan være årsak til feilen.
Tomt for tog på Oslo S onsdag morgen,16. januar. Ifølge NSB var det jordingsfeil som slo ut signaanlegget. Store mengder regn siste dagene kan være årsak til feilen. Bilde: Espen Zachariassen
16. jan. 2008 - 10:24

Det er en jordingsfeil på signalanlegget på Oslo Sentralstasjon som har skapt store forsinkelser i togtrafikken i Oslo-området.

Slipper å stenge

Tidligere i dag meldte Jernbaneverket at de måtte stenge stasjonen for all trafikk som et ledd i feilsøkingen. Nå viser det seg at dette kan unngås.

- Vi har fått i gang en provisorisk løsning som gjør at vi kan avvikle trafikken uten å stenge stasjonen, opplyser vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB.

Feilen ble meldt i 07.30-tiden. Jernbaneverket kan ikke si hvor lang tid det vil ta å rette den opp og få trafikken i gang igjen.

– Men det vil være følgeforsinkelser en god stund etter at vi har fått utbedret feilen, sier Korslund.

Forsinkelsene startet på Østfoldbanen og har senere spredt seg til andre strekninger. Det er uvisst om feilen er av samme type som har forsinket togene i Oslo-området flere ganger de siste ukene.

70.000

Togreisende inn til hovedstaden har blitt opp til en time forsinket.

- I og med at dette treffer hele morgenrushet rammer det opptil 70.000 personer, og vi er svært lei oss for det. Vi rår ikke over feil i disse anleggene, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til iOslo.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.