OLJE OG GASS

Håper på lavere CO-utslipp

- BEDRE ENN VERST TENKELIGE TILFELLE: HydroStatoil-leder Helge Lund har prøvd å berolige miljøvernminister Erik Solheim (SV) og olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp).
- BEDRE ENN VERST TENKELIGE TILFELLE: HydroStatoil-leder Helge Lund har prøvd å berolige miljøvernminister Erik Solheim (SV) og olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp). Bilde: ANDERS J. STEENSEN
5. feb. 2008 - 08:07

Det opplyste StatoilHydro-sjef Helge Lund da han hadde eiermøte med olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) og miljøvernminister Erik Solheim (SV) mandag kveld.

Miljøvernministeren er lite glad for at StatoilHydro har bedt om å få slippe ut 1,5 millioner tonn ekstra CO2 fra Snøhvitanlegget.

– Søknaden om økte utslipp må gå sin gang. Samtidig er håpet at utslippene skal bli lavere enn antatt, sa Solheim til NTB etter møtet.

For tidlig

Olje- og energiministeren sier det er trist at det har vært store oppstartsproblemer på Snøhvit:

– Nå kan det se ut til at det går bedre enn verst tenkte tilfelle, men det er fremdeles for tidlig å si hvor raskt man kan få kontroll på situasjonen, sier Haga til NTB.

Etter møtet med StatoilHydro var miljøvernministeren fremdeles skeptisk til selskapets deltakelse i et prosjekt for utvinning av olje fra oljesand i Canada. Han er skeptisk fordi oljesand har et vesentlig større CO2-utslipp enn andre produksjonsmåter.

Samtidig

Oljeministeren har varslet at politisk ledelse vil ha fire eiermøter med StatoilHydro i året. StatoilHydro-sjefen har følgende kommentar til de nye eiermøtene:

– I alle land vi opererer har vi kontaktmøter med myndighetene hvor vi orienterer om vår virksomhet. Jeg tror også at staten som eiere skal følge prinsippene for god eierstyring. Det betyr at alle aksjonærene får informasjon på det samme tidspunktet, sier Lund til NRK.

– Staten som eier har ikke på noen måte tenkt å få informasjon fra StatoilHydro før andre aksjonærer. Informasjon som er avgjørende for markedet skal ikke staten ha noe fortrinn til, påpeker oljeministeren.

Hun sier at selskapet skal gi lik tidsmessig informasjon til alle sine eiere, slik Lund sier.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.