SAMFERDSEL

Håper på europeisk løft

Kia CD er den første Kia som er designet og bygget i Europa, spesielt utviklet for det europeiske markedet. Den hevdes å ha størst innvendig plass i sin klasse. Bilen skal komme med fire motoralternativer, tre bensin og en diesel.
Kia CD er den første Kia som er designet og bygget i Europa, spesielt utviklet for det europeiske markedet. Den hevdes å ha størst innvendig plass i sin klasse. Bilen skal komme med fire motoralternativer, tre bensin og en diesel. Bilde: Kia

Kia oppgraderer det de kaller designuttrykket på hele produktporteføljen, og deres nye sjefdesigner Peter Schreyer skal gi denne satsingen et unikt løft.

– Både bilene og Kias øvrige visuelle profil skal strømlinjeformes under Schreyers ledelse, sier Dag Asbjørnsen, Kia-direktør i Norge.

Kultbiler

Peter Schreyer (53) var sjefsdesigner i Audi i perioden 1994–2002, og har i denne perioden utviklet hele produktlinjen fra A2 til A8.

Som sjefsdesigner i VW fra 2002–2005 hadde han blant annet ansvaret for Golf og Passat.

Hans merittliste inkluderer også kultbilene New Beetle (VW) og Audi TT.

Vokser raskt

Kia er ifølge statistikken et av verdens raskest voksende bilmerker. Selskapet har egne designsenter i Korea, Frankfurt, Tokyo og Los Angeles.

I 2006 åpner de sin første fabrikk i Europa, der blant annet en ny, heleuropeisk C-segmentbil, skal produseres.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.