Hans Johnny Høgås leder i Pollfjelltunnelen

Oppgradering av Pollfjelltunnelen i Troms ga ikke entreprenørene mye tenning. Bare tre av dem regnet på jobben. Hans Johnny Høgås fra Mo i Rana leder konkurransen med et anbud på 64,316 millioner kroner. 

Søndre portal i Pollfjelltunnelen består av en natursteinsmur som må fjernes når profilet utvides til T 8,5. Foto: Google
Søndre portal i Pollfjelltunnelen består av en natursteinsmur som må fjernes når profilet utvides til T 8,5. Foto: Google
19. mars 2012 - 13:49

NCC ligger nest lavest med 68,943 mill. E. Pihl & Søn fra Danmark er trolig sjanseløs med et anbud på 96,487 mill.

Pollfjelltunnelen som inngår i fylkesveg 868, er 3 230 meter lang. Den ligger i Lyngen kommune på vestsiden av Lyngenfjorden.

Tunnelen ble åpnet i 1983. I fjor gikk fylkesrådet i Troms inn for å utbedre den. Få dager etterpå falt en steinblokk ned fra tunneltaket. Dermed var en hver tvil om behovet for utbedring borte. Fylkestinget fulgte opp fylkesrådets vedtak og ga grønt lys for utbedringen.

I første omgang skal den farligste delen av tunnelen tas. Den begynner med søndre påhugg og går 600 meter innover. Her skal profilet utvides fra T 5,5 til T 8,5.

Foruten utvidelse av profilet omfatter oppdraget permanent sikring av fjell, ny vann- og frost sikring, ny drenering, nytt elektrisk anlegg og oppbygging av veg. Det som får kontrakten skal også montere fire vifter og føre opp et teknisk bygg.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.