T2

Håndfast lettvekterDe fleste som ikke trenger en arbeidsstasjon, eller er blant de spillavhengige, klarer seg med en Fedon Lindberg-inspirert modell.

Dells nye Latitude X300 er en slik superlettvekter med høy siklefaktor. På tross av en vekt på bare 1,32 kilo og en tykkelse på bare 2 cm, har den alt de fleste trenger.

To USB2-porter og en Firewireport gjør at maskinen kommuniserer lynraskt med alle slags videokameraer og periferidingser. Det gjør den også gjennom nettverket, både gjennom kabel med 10/100 Mbit/s og gjennom WLAN med både a-, b- og g-standarden som gir opptil 54 Mbit/s.

Og som om det ikke var nok, kan du utstyre den med Bluetooth også. I tillegg til den vanlige PCMCIA-porten har den en egen port for SD-kort.

Opptil 60 GB disk og opptil 1152 MB i RAM er heller ikke noe å kimse av. Selvfølgelig får du ikke større skjerm enn 12,1 tommer, ellers hadde jo maskinen blitt større og tyngre, men både skjermen og tastaturet er svært bra.

Prosessoren er den nye Intel Pentium M på 1,2 GB. Den er både raskere og mer strømgjerrig enn sine forgjengere og gir selv denne anorektiske maskinen et par timers batterilevetid med standardbatteriet eller over fem med det største.

En slik lettvekter har selvfølgelig ikke plass til en DVD- eller CD-stasjon, men det følger med en ekstern enhet som kobles til via USB.

I tillegg kan du få en ganske fancy basestasjon. Prisen på vidunderet er fra 15.399 kroner inkl. moms og oppover, avhengig av hva du blir fristet til å krysse av når du bestiller.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.