SAMFUNN

Handelsoverskuddet ned

24. okt. 2001 - 14:30

Verdien av norsk råoljeeksport var 16,5 milliarder i september. Det ble eksportert 74 millioner fat råolje til en gjennomsnittlig råoljepris på 222 kroner pr. fat. Kombinasjonen av lavt kvantum og lav pris ga en lav eksportverdi. Dette er på samme nivå som i februar og juli, men en del lavere enn den gjennomsnittlige månedlige eksportverdien fra januar til august, skriver Statistisk sentralbyrå i en pressemelding.

Eksporten av tradisjonelle varer beløp seg til 16,8 milliarder i september, noe høyere enn for august i år, og 12 prosent lavere sammenlignet med september i fjor. Importen av tradisjonelle varer i september utgjorde 21,9 milliarder kroner – den laveste verdien hittil i år bortsett fra feriemåneden juli. Sett i forhold til september i fjor var importen 11,8 prosent lavere.

I september var handelsoverskuddet 17 milliarder. Handelsoverskuddene for de tidligere måneder i år har variert fra 17,7 milliarder i mars til 24,9 milliarder i januar.

I løpet av de tre første kvartalene har vi importert tradisjonelle varer for 211 milliarder kroner.

Eksportverdien av råolje, naturgass og kondensat utgjorde i den samme perioden 228 milliarder. Samlet utgjorde eksporten av tradisjonelle varer 161 milliarder. Dette ga et handelsoverskudd på 177 milliarder, en oppgang på 4,8 prosent sammenlignet med perioden januar til september i fjor.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.