BYGG

Han skal lede Multiconsult

Christian Nørgaard Madsen (49) blir ny administrerende direktør i Multiconsult.

Christian Nørgaard Madsen
Christian Nørgaard Madsen Bilde: Selma S. Madsen
6. juni 2012 - 13:48

Nørgaard Madsen begynner i stillingen i september. Inntil for to år siden var han adminstrerende direktør for konkurrenten Cowi.

Da han forlot  Cowi hadde han jobbet 23 år i rådgiverbransjen. Nå kommer han tilbake.

– Jeg har hatt det spennende der jeg har vært de siste to årene, men det er jo spennende å være med å forme Norge fra tegnebrettet, sier Madsen om sin retur til rådgiverne.

Les også: Lederjakt i byggenæringen

Spisskompetanse viktig

Han begrunner tilbakekomsten blant annet med at Norge er en nasjon som på grunn av prisnivået er nødt til å utvikle kompetanseindustri.

– Multiconsult er et attraktivt selskap som skårer høyt på diverse målinger om hvilke selskaper som er attraktive for yngre med høy utdannelse. De er store og selskapet er solid med god dekning landet rundt.

Spisskompetanse er et vitkig stikkord for Nørgaard Madsen, og han vil spisse kompetansen ytterligere hos rådgiverne i Multiconsult.

– Jeg vil synliggjøre spisskompetansen. Multiconsult skal fremstå sylskarpt og vi skal være de aller beste på noen utvalgte områder. På alle andre skal vi være gode.

Han vil ennå ikke presisere hvilke områder som skal være spydspissen i Multconsult de kommende årene.

– Det er for tidllig, jeg hadde mitt første møte med selskapet i mai måned.

Tett kontakt med forskning

Likevel signaliserer han at tett kontakt med forskningsmiljøer skal være viktig for Multiconsult.

– Vi er jo med i Zero Emission Buildings og selv startet jeg min karriere i en FoU-avdeling. For en kompetansebedrift som ønsker å ligge i front er det en forutsetning å jobbe tett mot FoU-institusjoner.

Multiconsult har vært blant de selskapene som stiller med professor II stillinger til universiteter.

– Jeg kan ikke love noe nå, men det er jo litt i min stil.

Powerhouse: Kraftbygg skal sette verdensrekord

Ble kontaktet

Nørgaard Madsen hadde ikke selv sendt noen signaler om at han var interessert i ny jobb nå, men han tror det kan henge sammen med hans forrige jobbskifte. Da gikk han av som administrerende direktør for Multi Service Solutions, et selskap i Buergruppen på vårparten 2011.

– Da sendte jeg ut en god del CV'er. Frøst skjedde det lite, men i vinter og utover våren har jeg fått en del henvendelser.

Han presiserer at han har likt seg godt i Brødrene Dahl der han har vært det siste året i stillingen som markedsdirektør for industri, energi og klima.

Tidligere i sin karriere har Nørgaard Madsen også jobbet i Techno Consult, Norconsult og Cowi der han var administrerende direktør. Han er utdannet maskiningeniør fra NTH (nå NTNU) i 1986.

Fornøyd styre

– Styret i Multiconsult er svært tilfreds med at Nørgaard Madsen har takket ja til å lede selskapet. Multiconsult er et selskap i utvikling og med store ambisjoner, både nasjonalt og internasjonalt. Med Nørgaard Madsen er jeg sikker på at vi har funnet en både dyktig og riktig leder for selskapet. Han har kompetansen og de personlige egenskapene som skal til for å løfte selskapet i tråd med selskapets ambisjoner, sier Steinar Mejlænder-Larsen, styreleder i Multiconsult.

Fjerde direktør

Når Nørgaard Madsen begynner i september blir han den fjerde administrerende direktør i Multiconsult etter at Håkon Sannum gikk av sent i 2010. Daværende leder for Avinor, Sverre Quale tok først stillingen, men sluttet overraskende etter et kanpt år. Deretter har styremedlem Stein Dale vært konstituert, men han gikk over i ny stilling i utlandet 1. juni. I perioden juni til september blir Multiconsult ledet av regionsdirektør i Oslo, Grethe Bergly.

Multiconsult er et av Norges og Nordens ledende miljøer innenfor rådgivning og prosjektering. Selskapet opererer både nasjonalt og internasjonalt. Multiconsult har de senere årene hatt en betydelig vekst og har ca 1400 ansatte.

Fikk du med deg disse byggsakene?

Vennesla vant Byggeskikkprisen 

Dette er Årets Bygg

Se hvordan Gardermoen blir ny

Kan få Europas første laboratorieboliger

Arkitekten Adam er proff Lego-bygger 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.