IT

Han har 60 IT-millioner på lur

PENGER TIL UTDELING: Direktør Hans Christian Holte og Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) venter på prosjektsøknader.
PENGER TIL UTDELING: Direktør Hans Christian Holte og Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) venter på prosjektsøknader. Bilde: Leif Hamnes
Leif Hamnes
26. mars 2009 - 11:45
Vis mer

Regjeringens krisepakke fra januar inneholdt også litt mat for IKT-bransjen i Norge (se fakta).

Les også:

Hovedtyngden, 60 millioner kroner, av regjeringens krisemillioner skulle kanaliseres til kommunene gjennom en egen tilskuddsordning.

Løp og søk

Nå har Stortinget banket pakken gjennom, og søknadsfrister og formelle retningslinjer er klare.

Fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) oppfordrer nå investeringslystne kommunepolitikere til å spamme Direktoratet for IKT og forvaltning (Difi) med gode prosjektsøknader.

– Offentlige IKT-prosjekter kan motvirke arbeidsledighet i næringen. Derfor stimulerer vi nå til utvikling av flere elektroniske tjenester og digital fornying i kommune-Norge, uttaler Grande Røys i en pressemelding i dag.

Ingen penger uten penger

Men, og det er alltid et men:

Om kommunene ikke har penger å bruke i utgangspunktet, nærmere bestemt 80 prosent av hva prosjektet koster, vanker det heller ingen penger fra Difi.

Det er kommuner og fylkeskommuner som først og fremst kan søke Difi om prosjekttilskudd - på inntil 20 prosent av prosjektkostnaden.

Også statlige virksomheter som gjennomfører prosjekter i samarbeid med kommuner eller fylkeskommuner kan få støtte.

Unntaket gjelder vel å merke hvis «gevinsten av tiltaket i hovedsak tilfaller kommunesektoren», heter det fra Fornyingsdepartementet.

40 millioner i første runde

Søknadsfristen er 11. mai 2009 for første runde, mens runde 2 har frist 1. september 2009.

Inntil 40 millioner kroner kan samlet deles ut i første behandlingsrunde, og inntil 60 millioner kroner samlet for begge rundene.

Kvalifiserte søknader som eventuelt ikke når opp i første runde, blir automatisk ført over til ny behandling i andre søknadsrunde, opplyser Difi på sine hjemmesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.