– Han får mye å ta tak i

–  Han får mye å ta tak i
HÅPER: Gro Brækken håper Ola Borten Moe er ministeren som ser petroleumsnæringens behov. Bilde: Asbjørn Goa

OLF stiller seg i utgangspunktet positive til at Ola Borten Moe overtar rollen som olje- og energiminister etter Terje Riis-Johansen. Organisasjonen påpeker likevel at den nye ministeren vil ha mye ugjort å ta tak i.

– Det er viktig at vi får en minister som forstår næringens behov. Som et minimum må vi ha mer leteareal, og her må det skje noe snart, sier administrerende direktør i OLF, Gro Brækken, til Teknisk Ukeblad.

– Forstår Borten Moe behovene?

– Vi håper at Borten Moe ser disse behovene. Vi har hatt et godt samarbeid med han tidligere, men vi har også samarbeidet godt med Riis-Johansen, sier Brækken. '

Norges nye olje- og energiminister: Lofot-olje, gasskraft og monstermaster

Åpen til Lofoten

Borten Moe har flere ganger stilt seg åpent positiv til en konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Les også: Endelig kommer oljemeldingen

Uavgjorte saker

Borten Moe vil få hendene fulle når han går inn i departementet. Flere viktige saker er uavgjort og splitter regjeringen. Det er blant annet store forventninger til en petroleumsmelding i år, som skal ta for seg en helhetlig forvaltning av petroleumspolitikken. Regjeringen har også varslet at de vil ta stilling til en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen innen påske.

Borten Moe blir presentert som ny minister klokken 11.20 i dag på Slottsplassen i Oslo.

Les også: –AP må overta oljepolitikken

Bellona-jubel over Riis-Johansens avgang

– Oppløftende at Riis-Johansen går av

Les mer om: