OLJE OG GASS

Han er årets vekstskaper

Leif Hamnes
3. des. 2008 - 20:19

Norges beste vekstskapere 2008

Hovedprisen:

Inge Huse, disponent ved vinsjprodusenten I.P. Huse, Harøy i Møre og Romsdal.

Handel:

Remi Goulignac, adm.dir. i United Bakeries AS, Bærum.

Tjenester:

Trygve Seglem, adm.dir. i Knutsen OAS Shipping, Haugesund

Industri:

Inge Huse og I.P. Huse.

I. P. Huse

  • I.P. Huse og Inge Huse er kjent over hele verden som "the winch builder". Ingen eller få andre har klart å produsere store vinsjer for dyptvannsoperasjoner til samme pris og kvalitet.
  • Virksomheten har derfor 80 prosent av verdensmarkedet for store ankerhåndteringsvinsjer.
  • I.P. Huses vinsjeanlegg har en trekk-kraft på over 600 tonn. Bedriften har innenfor sitt felt bidratt til at oljeutvinning kan skje på stadig større dyp.

Om prisen

  • Ernst & Young Entrepreneur Of The Year fokuserer på enkeltpersoner som selv har startet og fortsatt driver vellykkede bedrifter.
  • For å bli nominert må bedriften ha hatt vesentlig omsetningsvekst de siste to år, i tillegg til positiv egenkapital. Bedriften må også ha hatt en vekst i antall ansatte de siste to årene, og minst 10 ansatte ved siste årsskifte.

  • Revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young står bak kåringen – i Norge i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen, Norwegian og Handelshøyskolen BI.

Årets vinner har bidratt sterkt til at lille Harøy har gitt Norge I. P. Huse, en verdensledende aktør innen konstruksjon og produksjon av vinsjer for store havdyp.

– Dette er en stor ære både for meg og bedriften, og det er stort for hele offshorenæringa i Møre og Romsdal, sa Inge Huse da han ble kåret til regional vinner i Midt-Norge i oktober.

I Oslo konserthus fikk han i kveld hovedprisen i den nasjonale konkurransen, og blir dermed Norges representant når den internasjonale kåringen av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year finner sted i Monaco til våren.

Festforestilling

50 nasjoner deltar i den internasjonale konkurransen. Inge Huse er den syvende nasjonale vinneren siden starten i Norge i 2002.

Huse mottok utmerkelsen av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, Ernst & Young-direktør Erik Mamelund og selskapets styreleder i Erik Gudbrandsen.

I salen befant det seg om lag 1 400 gjester fra næringsliv, forvaltning, kulturliv og politikk.

Avanserte produkter

Det spares heller ikke på rosen i juryens begrunnelse, som legger vekt på at det på Harøy er utviklet en bedrift med nyskapende og teknisk avanserte produkter:

«Selskapets produkter er en av grunnene til at norsk offshoreindustri har en dominerende posisjon internasjonalt i dag. Vekstskaperen har etter juryens oppfatning vært dyktig til å forstå den voksende offshorebransjens behov og har vært en viktig samarbeidspartner både i Norge og utlandet for norsk leverandørindustri», skrives det i en pressemelding.

- En inspirasjon

Juryen framhever i tillegg at Inge Huse og I. P. Huse har vist at det går an å få til internasjonal suksess, og samtidig legge all produksjon til en øy i Møre og Romsdal.

– Juryen mener at Inge Huse med sin motiverende lederstil og sitt engasjement for bedriften, de ansatte og lokalsamfunnet er en verdig vinner, avsluttes det i begrunnelsen.

Juryen:

- Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryleder)
- Gunn Ovesen, adm. dir. Innovasjon Norge
- Trond Bjørnøy, partner Norvestor Equity
- Elin Ørjasæter, forfatter og bedriftsrådgiver
- Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice
- Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship. Vant kåringen i 2002

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.