KRAFT

Han er årets energigründer

Per Bull Haugsøen og OWEC Tower er tildelt årets Energigründerpris. Her er han ved et av de seks fundamentene på prosjektet alpha ventus i Tyskland.
Per Bull Haugsøen og OWEC Tower er tildelt årets Energigründerpris. Her er han ved et av de seks fundamentene på prosjektet alpha ventus i Tyskland. Bilde: OWEC Tower
4. feb. 2010 - 16:27

OWEC Tower er tildelt Energigründerprisen 2010.

Bergensbedriften blir hedret for sin nesten ti år lange satsing på havvind.

Gjennombrudd i 2005

Allerede i 2001 begynte gründer Per Bull Haugsøen å se på mulighetene som lå i å plassere vindmøller til havs. Tre år senere var selskapet OWEC Tower på plass.

Gjennombruddet kom i 2005 med en kontrakt om å bygge og plassere to fundamenter på Beatrice-feltet utenfor Skottland.

Les mer om selskapet i blant annet disse sakene:

– 500 millioner til havvind

– Mot alle odds

Snuser på utflagget havvindkonsept

Mange års hardt arbeid

– Prisvinneren er nok et eksempel på at det ofte tar 8-10 år å utvikle en bedrift inn i et nytt markedsområde. Og 8-10 år med oppturer og nedturer, med brutte budsjetter, reviderte eller nye strategier, og voksesmerter.

Det trengs nøkkelpersoner med en fantastisk stayerevne. Akkurat nå er kanskje utfordringene størst teknologisk med å ta dette fra pilotfase til industriell virksomhet. Og å utvikle bedriften fra en liten virksomhet til å bli en betydelig leverandør i det internasjonale markedet, heter det i juryens begrunnelse.

Daglig leder Per Bull Haugsøen tok i mot Energigründerprisen på vegne av OWEC Tower fra juryformann Tor Mühlbradt fra Innovasjon Norge.

– Nå begynner det

I fjor ble OWEC Tower kåret til Norges nest raskest voksende selskap av Deloitte. Selskapet har i dag 10 ansatte.

– Det er nå det begynner for alvor, blant annet med utbyggingene i Tyskland og England. Utviklingen blir veldig spennende, sier Haugsøen i en pressemelding.

Energigründerprisen er en utmerkelse som deles ut årlig av Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.