DATATELE

Han advarte om manglende videoutstyr

REDNINGSEKSPERT: Harry Vinje har vært brannmannn i over 20 år, og er en av Norges fremste eksperter på brann- og redningsteknikker.
REDNINGSEKSPERT: Harry Vinje har vært brannmannn i over 20 år, og er en av Norges fremste eksperter på brann- og redningsteknikker. Bilde: Jan Wehrmann

– Tetra er sikkert bra som et eget radionett for brann, politi og helsepersonell, men det er skremmende at det ikke takler datahastigheter over 28 Kbit/s. Til en prislapp på minst 3,6 milliarder er det underlig at vi ikke får mobil videokommunikasjon slik at sykehus og redningssentraler kan følge med på det som skjer på ulykkesstedet. På den måten ville redningsfolk kunne gjøre jobben sin bedre når de redder liv og verdier, sa daværende fagsjef Harry Vinje ved HMS Senteret i Oppland til Computerworld i november 2002.

I dag er han administrerende direktør i opplæringsfirmaet Sikkerhet og Beredskap på Våler i Hedmark. Vinje har vært brann- og redningsmann i over 20 år.

Vinje tok tidlig til orde for at brann- og redningspersonell trenger å ha optimal kontakt, også gjennom mobil videokommunikasjon med operasjonssentralen som har spesialkompetanse og kan veilede folkene på ulykkesstedet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.