ARBEIDSLIV

Halvparten av de koronaledige er nå ute av ledighetskøen

Etter at koronakrisen inntraff har 430.000 personer registrert seg som arbeidssøkere hos Nav. Nå er cirka halvparten ute av ledighetskøen.

Arbeidsledige på grunn av koronapandemien er halvert fra toppnivået, viser tall fra Nav.
Arbeidsledige på grunn av koronapandemien er halvert fra toppnivået, viser tall fra Nav. Foto: Colourbox.com
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
11. juni 2020 - 13:36

Etter at koronakrisen startet, har 431.100 personer registrert seg som arbeidssøkere hos Nav. Siden den gang har 215.500 personer forlatt ledighetsstatistikken.

– Under koronakrisen gikk Norge på to uker fra å ha svært lav ledighet til den høyeste ledigheten siden krigen. Tre måneder senere er om lag halvparten av dem som er blitt ledige under koronakrisen ute av ledighetskøen, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Da de meste omfattende koronatiltakene ble iverksatt i Norge 12. mars, var 106.200 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav. Medregnet disse har totalt 537.200 personer vært registrert som arbeidssøkere siden koronakrisen startet.

Dette innebærer at de har vært helt eller delvis arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak.

Nav opplyser at de jobber hardt for å utbetale ytelser til de som har blitt arbeidsløse eller permitterte, og at de har behandlet over 200.000 søknader om dagpenger under koronakrisen. Til nå har Nav utbetalt 10 milliarder kroner i dagpenger under koronakrisen og 1,4 milliarder kroner i lønnskompensasjon.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.