IT

Halvert resultat for Telenor

Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas må se at resultatet er halvert fra i fjor til i år.
Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas må se at resultatet er halvert fra i fjor til i år. Bilde: Falch, Knut
23. juli 2009 - 09:31

Telenor la i dag frem tallene for andre kvartal.

– Utfordrende

Selskapet hadde driftsinntekter for 24.509 millioner, opp fra 23.717 millioner i fjor.

– Trendene fra første kvartal i 2009, med utfordrende forretningsklima som også påvirker telekommunikasjonssektoren, fortsatte inn i dette kvartalet. På tross av press på topplinjen forbedrer våre selskaper sine resultater, og det har gitt en rekordhøy operasjonell kontantstrøm, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Halvert resultat

EBITDA-resultatet var høyere enn i fjor, med 7,82 mot 7,325 milliarder.

Driftsresultatet var imidlertid på 1,96 milliarder kroner, under halvparten av andre kvartal i fjor. Da hadde Telenor et driftsresultat på 3,99 milliarder.

Nå fortsetter man å ha fokus på India.

– I India bygger vi opp vår virksomhet og forbereder for lansering. Nøkkelavtaler er nå på plass, inkludert GSM-utstyr og utsetting av IT-drift, i tillegg til avtalene om infrastrukturdeling. Vi planlegger å lansere tjenester i fem telekomregioner i fjerde kvartal, sier Baksaas.

Må tilpasse

Han forventer et fortsatt hardt økonomisk klima.

– For resten av året forventer vi at våre inntekter vil forbli under press. Vi vil fortsette å tilpasse våre aktiviteter for å levere en sterk operativ kontantstrøm og opprettholde våre markedsposisjoner, sier konsernsjefen.

Tungt i Serbia

At driftsresultatet halveres, skyldes i stor grad nedskrivninger i Telenor Serbia på 1,97 milliarder kroner.

De økonomiske nedgangstidene har rammet Serbia hardt. Det har ført til økt risiko, lavere inntjeningsmarginer og vekstprognoser.

I samme periode i fjor var nedskrivningene i resultatet nesten fraværende, og preget av en stor tro på økonomisk vekst, også i det serbiske markedet.

– Veksten i Serbia har bare blitt lavere og lavere. Vi har også tatt hensyn til at økte skatter kan føre til lavere mobilbruk, sa konsernsjef Jon Fredrik Baksaas under presentasjonen av kvartalstallene torsdag morgen.

Skatt

Fra 1. juni innførte serbiske myndigheter en skatt på 10 prosent på mobiltelefontjenester.

I løpet av andre kvartal i år mistet Telenor 32.000 kunder i landet. Driftsresultatet for Telenor Serbia endte på minus 1,84 milliarder kroner, mot et positivt resultat på 171 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.