ARBEIDSLIV

Hallén konstitutert Forsknings-sjef

Han overtar stillingen etter Christian Hambro, som fratrer samme dato.

Arvid Hallén (53) har siden våren 1995 vært direktør for Forskningsrådets område Kultur og samfunn inntil omorganiseringen høsten 2003. Hallén er mag. art. (sosiologi) fra Universitetet i Oslo.

Han er nå ass. divisjonsdirektør i Divisjon for vitenskap i Forskningsrådet og har vært instituttsjef ved Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR).

Hallén har ut over dette solid samfunnsfaglig forsknings- og forskningsadministrativ erfaring, blant annet fra tidligere Norges allmennvitenskapelige forskningsråd (NAVF). Han har vært styremedlem i flere private og offentlige interesseorganisasjoner og forskningsinstitusjoner.

Styreleder i Forskningsrådet, Geir Stene-Larsen, vil ikke si noe om hvor lenge Hallén vil sitte i stillingen som konstituert. Overfor Teknisk Ukeblad sier han at det nå er viktigere å finne den beste kandidaten til stillingen enn å gjøre perioden med konstituert ledelse så kort som mulig.

Hallén går løs på jobben med friskt mot:

- Det har vært krevende å gjennomføre en stor organisasjonsmessig omstilling samtidig som det må være fullt trykk på alle oppgaver. Å lede dette arbeidet videre er en stor utfordring som jeg gleder meg til å gå løs på. Den første milepælen har vi allerede midt i mai med vårt innspill til Forskningsmeldingen, sier Hallén i en pressemelding fra Forskningsrådet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.